De broncode is een in feite de achtergrond taal waar elke computer mee werkt. Een programmeur voert deze code in. Daarmee laat je bijvoorbeeld zien hoe jouw webpagina er moet komen te zien.

Neem contact op

Ben jij ambitieus en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

* Velden met een * zijn verplicht

Wat word er bedoeld met broncode?

De broncode van een webpagina of webpagina is een soort instructie aan de computer die de computer vertelt hoe de webpagina eruit moet zien. Broncode kan worden omschreven als de basistaal waarin computers werken. Deze broncode wordt geïmporteerd door programmeurs of webbouwers.

Hoe kan ik de broncode bekijken

Iedereen kan de HTML-broncode van een webpagina bekijken. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van uw computerprogramma en internetbrowser. In de meeste gevallen kunt u de broncode eenvoudig bekijken door met de rechtermuisknop te klikken op de pagina met de broncodesite die u wilt bekijken. Dan is er de optie "Toon paginabron". Er kunnen ook varianten van deze optie zijn, bijvoorbeeld in het Engels: 'View Source Code'. Wanneer u op deze optie klikt, wordt een nieuw scherm geopend waarin u de bron van de pagina kunt bekijken.