Clickbait is een vorm van marketing waarbij mensen worden aangemoedigd om te klikken en naar de onderstaande pagina te navigeren via een afbeelding, tekstlink of beide. De inhoud belooft je geweldige dingen waardoor het aantal klikken toeneemt. Dit zijn echter vaak loze en valse beloften. Het is een lokmiddel dat wordt gebruikt om je te laten klikken.

Neem contact op

Ben jij ambitieus en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

* Velden met een * zijn verplicht

Clickbait

Clickbait kan veel bezoekers trekken die vaak worden gevraagd om hun gegevens in te voeren om bijvoorbeeld een video te bekijken.

Waarom clickbait schadelijk kan zijn voor een bedrijf

Probleem nummer 1 is echter dat deze mensen niet krijgen wat ze verwachten. Als u uw beloften niet nakomt, wordt uw bedrijf door deze mensen als negatief en bedrieglijk gezien.

Het 2e probleem is dat je bezoekers trekt met inhoud die vaak niet hetzelfde is als het product dat je verkoopt of de dienst die je levert. Je krijgt dus data van mensen die niet echt geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst, maar wel geïnteresseerd zijn in clickbait.