Clicks is de engelse benaming voor het woord 'klikken'. Clicks is een van de meest gebruikte metrics in online marketing campagnes. De meeste online marketing campagnes draaien om zichtbaarheid, bezoekers en het genereren van online omzet. Vaak is het verhogen van het aantal klikken op een zoekresultaat, advertentie of link een belangrijke doelstelling.