Sinds 2012 voert Google regelmatig een EMD update uit, die van invloed kan zijn op de ranking van jouw pagina in de zoekmachineresultaten. De afkorting EMD staat voor ‘Exact Match Domain’ en heeft als doel om pagina’s te beoordelen op de kwaliteit van de content. Een pagina waarin veelvoorkomende zoektermen vaak in voor komen, scoorde voorheen altijd goed in Google, ongeacht of de content ook daadwerkelijk nuttig was voor de bezoeker. Door regelmatig een EMD update uit te voeren kan Google de nuttige pagina’s onderscheiden van de niet nuttige, clickbait-achtige pagina’s.

Neem contact op

Ben jij ambitieus en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

* Velden met een * zijn verplicht

Wat is het gevolg van een EMD update?

Na een EMD update kan jouw pagina een andere ranking in Google krijgen dan voor de update. Het kan gebeuren dat de pagina hoger in de zoekresultaten naar voren komt, maar het is ook mogelijk dat de pagina juist minder goed scoort dan voorheen. Zorg er dus niet alleen voor dat de pagina’s op jouw website de juiste zoekwoorden bevatten, maar ook dat de informatie die wordt aangeboden van goede kwaliteit is.

Hoger in de zoekresultaten na EMD update

Zoals hierboven beschreven hangt de uitkomst van de EMD update dus vooral af van de kwaliteit van de content op de desbetreffende pagina. Als hierin de juiste zoekwoorden worden gebruikt en de tekst en afbeeldingen zijn nuttig voor de lezer, dan is de kans groot dat de pagina zal stijgen in de ranking. Kortom, door naast de algemeen bekende SEO-regels aan te houden ook kwalitatief goede content te produceren zul je na een EMD update beter scoren in de zoekresultaten van Google.