Geotargeting is het leveren van verschillende content of advertenties aan consumenten op basis van hun geografische locatie. In betaalde zoekcampagnes wordt geotargeting vaak gebruikt om te adverteren voor lokale prospects.

Neem contact op

Ben jij ambitieus en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

* Velden met een * zijn verplicht

Geotargeting is dus het proces van content aanbieden op basis van de geografische locatie.

Hoe werkt geografische targeting?

Een manier om de locatie van een gebruiker te bepalen, is op basis van zijn IP-adres. Internetproviders moeten fysieke adressen verstrekken bij het kopen van IP-adressen van uitgevers. Dit kan het fysieke adres van de gebruiker zijn of het adres van een filiaal of netwerklocatie in de buurt van die gebruiker.

Ook kan de locatie van een bezoeker (deels) worden afgeleid uit gebruikersgedrag op bepaalde websites. Als iemand op Google veel zoekopdrachten uitvoert die verband houden met de locatie "Den Haag", is het waarschijnlijk dat die gebruiker zich in Den Haag bevindt. Of hij heeft in ieder geval een speciale genegenheid voor deze stad.