De missie van Google is het wereldwijd bereikbaar maken van informatie. Dat gebeurt grotendeels via de Google zoekmachine. Zonder dat wij het zien, verbetert Google continue de gebruikerservaring van de zoekmachine. Een goede gebruikerservaring valt en staat met het begrijpen van de zoekopdracht én het organiseren van relevante websites. Dit verbeterproces wordt stap voor stap uitgerolt in de vorm van kleine en grote aanpassingen in het algoritme. Grote updates krijgen van Google een pakkende naam. De 'Hummingbird update' is daar een treffend voorbeeld van.

Neem contact op

Ben jij ambitieus en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

* Velden met een * zijn verplicht

Wat is Google Hummingbird?

De Hummingbird update werd op 26 september 2013 uitegerold. Met de update werd het voor Google mogelijk om complexe zoekopdrachten beter te begrijpen. Waar Google voorheen puur keek naar de gebruikte termen in de zoekopdracht, schonk Google nu meer aandacht aan de context van de zoekopdracht. Met behulp van deze context worden complexe zoekopdrachten beter begrepen én zijn de resultaten relevanter. Een goed voorbeeld is de zoekopdracht 'Tuincentrum in de buurt'. Voor de Hummingbird update scande Google alle tuincentrum websites op de woorden 'in de buurt'. Tegenwoordig begrijpt Google dat jij op zoek bent naar een willekeurig tuincentrum in jouw omgeving. De getoonde zoekresultaten zijn daardoor veel relevanter.

Gevolgen van Google updates

Google updates kunnen ingrijpende gevolgen hebben voor jou als online ondernemer. Een goede SEO strategie is in lijn met de werking van het Google algoritme. Het veranderen van het algoritme kan resulteren in betere of slechtere rankings voor jouw website. Uiteindelijk zie je dat terug in het aantal bezoekers, bestellingen en omzet. Een ervaren SEO specialist houd de ontwikkelingen rondom Google nauwlettend in de gaten. Daarmee kun je inspelen op eventuele updates. Wil jij meer weten over Google updates? Bekijk dan ook deze pagina's: Bert update, EMD update, Panda update en Penguin update