Javascript is een populaire scripttaal voor het toevoegen van functies en dynamische content aan webpagina's. Op het internet zie je JavaScript vaak terug in bijvoorbeeld animaties of webformulieren. JavaScript vormt samen met HTML en CSS het uiterlijk van de website. HTML vormt de basis voor elke pagina. CSS bepaalt de opmaak zoals kleuren en lettertypes. JavaScript zet de puntjes op de i met interactieve en bewegende elementen.