Een mobiele website is een website die speciaal is gemaakt of geoptimaliseerd is voor gebruik op een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet.

Waarom is een mobiele website belangrijk?

De indeling van een mobiele website is geschikt voor gebruik met een kleiner scherm. Dit vergroot de gebruikerservaring. Een goede gebruikerservaring is weer belangrijk voor de prestatie van jouw website. Als iemand niet prettig kan navigeren op jouw website via zijn mobiel is de kans zeer groot dat de persoon jouw website verlaat. Dit wil je uiteraard niet.

Responsive design

Er komen steeds meer smartphones op de markt. Allemaal hebben ze weer een ander formaat. Ook tablets zijn er in verschillende soorten en maten. Als websitebouwer wil je niet voor elk formaat een aparte website hoeven bouwen. Daarom is het responsive design ontwikkeld. De website wordt zo ontworpen dat alle elementen op de juiste wijze automatisch worden aangepast naar het formaat van het apparaat waarop de website bekeken wordt.

Neem contact op

Ben jij ambitieus en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

* Velden met een * zijn verplicht

Mobile first

Sinds 2015 geeft Google voorrang aan mobiele websites. Ook worden de meeste websites vaker bezocht met een mobiel apparaat dan via een desktop computer. Het is dus verstandig je website te bouwen en optimaliseren vanuit een mobiel oogpunt.

Is mijn website geschikt voor mobiel?

Wil je weten of jouw website geschikt is voor mobiele apparaten? Dankzij de Google mobielvriendelijkheid test kun jij bekijken of een bezoeker een pagina gemakkelijk kan gebruiken op een mobiel apparaat. Je hoeft alleen de url in te voeren.