Google veranderde in 2015 hun zoekmachine om zich te concentreren op mobiele sites. Mobielvriendelijke updates vergemakkelijken pagina's die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Wanneer een website niet goed presteert op mobiele apparaten, kan dit van invloed zijn op de positie op Google, zelfs wanneer gebruikers naar informatie zoeken in een desktopbrowser. Daarom is het voor zoekmachine optimalisatie ook erg belangrijk om de website aan te passen voor mobiel gebruik.

Neem contact op

Ben jij ambitieus en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

* Velden met een * zijn verplicht

Het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je website ‘mobielvriendelijk ‘ingericht is maar hoe doe je dat dan precies.

Hoe krijg je de website mobielvriendelijk?

Er zijn een aantal verschillende manieren om een ​website mobile friendly te maken na de update:

1. Een responsive design
Dit is de methode die door Google wordt aanbevolen, wat betekent dat de lay-out van de site zich automatisch aanpast aan de grootte van het scherm waarop deze wordt bekeken. Het formaat van de website wordt automatisch aangepast aan de gebruikte browser en het gebruikte apparaat.

2. Dynamic Service
In veel opzichten lijkt Dynamic Service op Responsive Design, met als belangrijkste verschil dat de geladen HTML-code anders is. Omdat bij deze methode de interpreter de gegevens moet lezen, is het mogelijk dat de weergave niet helemaal nauwkeurig is.

3. Een apparte mobiele versie
U kunt er ook voor kiezen om een specifieke versie van de website voor mobiele apparaten maken. Het hoeft niet de hele site te zijn, vooral niet een hoofdpagina die speciaal is ontworpen voor mobiele apparaten. Het vereist meer werk en onderhoud en wordt daarom in de meeste gevallen niet aanbevolen.

4. Een plugin bij de meeste cms systemen
Gebruikt u bijvoorbeeld wordpress als cms systeem dan kunt u gemakkelijk een mobiele variant maken aan de hand van een plugin.