Een tracking code is een JavaScript-codefragment dat de activiteit van een websitegebruiker bijhoudt door gegevens te verzamelen en naar de analysemodule te verzenden. De code wordt automatisch gegenereerd, is voor elke website anders en moet op elke pagina die u wilt volgen geïnstalleerd worden.

Neem contact op

Ben jij ambitieus en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

* Velden met een * zijn verplicht

Hoe werken tracking codes

Trackingcodes zijn thematisch gerelateerd aan cookies, het tellen van pixels en de analyse van logbestanden, en zijn een voorwaarde voor het analyseren van bezoekersgedrag. Trackingcodes kunnen worden gebruikt om gegevens over websitetoegang, verkeer, Click Path of andere KPI's op te halen. Om het gebruikersgedrag te volgen, moeten de codes worden opgenomen in de HTML-broncode. Om de gegevens uit te lezen, moet een bijbehorende software zoals Google Analytics aan de betreffende website worden gekoppeld. In de regel wordt voor elke webpagina en elk HTML-document precies één trackingcode gebruikt, ongeacht de gebruikte software.

Functies van een trackingcodes

Trackingcodes zijn reeksen cijfers en letters. Ze worden eerst gegenereerd en vervolgens ingevoegd in de broncode van een webpagina. Dit gebeurt meestal via JavaScript-code, die wordt uitgevoerd wanneer de website wordt opgeroepen. De klant stuurt vervolgens gegevens zoals IP-adres, aangeklikte URL's of verblijfsduur naar de server of het programma dat voor analyse wordt gebruikt. Een trackingcode wordt meestal toegevoegd aan de broncode in het hoofdgedeelte van de te analyseren webpagina. Andere mogelijke functies die een trackingcode kan uitvoeren met behulp van de juiste webanalysetools zijn: Gebeurtenis volgen Leesdiepte meten De aandacht van bezoekers trekken met heatmaps Analyse van e-commercegegevens Controle van klikken via advertenties Campagne bijhouden

Trackingcodes met Google Analytics

De nieuwste versie van Google Analytics is gebaseerd op de zogenaamde Global Site Tag, die universele tracking verving door analytics.js. Naast het volgen van een website, maakt de Global Site Tag ook cross-channel tracking, cross-device tracking en event tracking mogelijk.