Een UTM-code is een tekstfragment dat je aan het einde van een URL kan toevoegen om een ​​bron, medium en campagnenaam te volgen. Wanneer je een UTM-tag aan een URL koppelt, vertelt Google Analytics je waar jouw zoekers vandaan komen en welke campagne ze naar jouw website heeft gebracht.

Hoe ziet een UTM-tag eruit in een URL?

Een UTM-tag die aan een URL is gekoppeld, ziet er als volgt uit: https://www.gardenconnect.com/nl/online-marketing?utm_campaign=begrippen%Name&utm_source=instagram&utm_medium=paidsocial

Waar staat UTM voor?

UTM is het acroniem voor Universal Transverse Mercator, een vlak coördinatenrastersysteem genoemd naar de kaartprojectie waarop het is gebaseerd (Transverse Mercator). Het UTM-systeem bestaat uit 60 zones, elk 6 lengtegraden in de breedte. Als jij dit begrijpt, super knap! Wij weten vooral dat UTM-parameters eenvoudigwege tags zijn die je aan een URL toevoegt. Wanneer op jouw link wordt geklikt, worden de tags teruggestuurd naar Google Analytics en bijgehouden.

Neem contact op

Ben jij ambitieus en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

* Velden met een * zijn verplicht

Is UTM alleen voor Google Analytics?

Nee, niet persé. Als je Google Analytics op je website hebt geïnstalleerd, werkt dit automatisch. Het GA-script zal alle UTM-parameters correct detecteren en de campagnerapporten voor je samenstellen. Onthoud echter dat utm_source een vereiste parameter is voor Google Analytics.