Een vriendelijke URL is een webadres dat gemakkelijk te lezen is en dat woorden bevat die de inhoud van de webpagina beschrijven. Dit type URL kan op twee manieren "vriendelijk" zijn.

1. Het kan bezoekers helpen het webadres te onthouden
  2. Het kan helpen de pagina te beschrijven voor zoekmachines.

Neem contact op

Ben jij ambitieus en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

* Velden met een * zijn verplicht

Waarom zijn URL's belangrijk voor SEO?

Samen met uw title-tag, link-ankertekst en de inhoud zelf, gebruiken zoekmachines de URL van uw webpagina om te begrijpen waar uw inhoud over gaat. URL's zijn zelfs zo belangrijk dat de Google SEO-startgids er een hele sectie aan wijdt:

Hoe kunt u SEO-vriendelijke URL's voor uw site maken?

Volg deze 7 tips om een ​​effectieve en SEO-vriendelijke URL-structuur te creëren.

1. Selecteer eerst een domein op hoog niveau
    De domeinnaam is het eerste onderdeel van het maken van een URL-structuur. Het gebruik van de goed onderhouden en bekende domeinnaam zorgt ervoor dat mensen uw site vertrouwen. U kunt een domein kiezen zoals .com, https, .in, etc. zijn de bekende en top-level domeinnaam. Volgens zoekstatistieken wordt https steeds relevanter en zelfs een rankingsignaal voor Google Encryption is vooral belangrijk voor sites met aankoopprocessen of gevoelige klantinformatie om het vertrouwen en de conversiepercentages te verhogen.”
  2. Leg je inhoud uit
    Nu heb je een tekstspecifiek deel van de URL-structuur gekregen. Zorg ervoor dat uw URL een nauwkeurige woordgroep of term bevat die de inhoud van uw pagina beschrijft, zodat gebruikers een nauwkeurige schatting kunnen maken van de inhoud van de webpagina door simpelweg uw URL te lezen.
  3. Trefwoorden toevoegen in URL's
    De beste manier om een ​​site te optimaliseren, is door zoekwoorden in URL's op te nemen. Zet het belangrijkste trefwoord aan het begin van de URL's, omdat spiders van zoekmachines niet veel betekenis geven aan woorden aan het einde van een URL. Denk eraan, probeer nooit te veel zoekwoorden te gebruiken, het opvullen van zoekwoorden kan uw site door Google benadelen.
  4. Gebruik koppeltekens om woorden te splitsen
    Wanneer u koppeltekens gebruikt, wordt het belangrijk voor zowel de leesbaarheid van de gebruiker als de zoekmachineoptimalisatie. Sommige mensen gebruiken onderstrepingstekens (_), maar Google stelt voor om koppeltekens (-) te gebruiken in plaats van onderstrepingstekens (_) in URL's, omdat koppeltekens het gemakkelijk maken om afzonderlijke woorden te zien, terwijl woorden die zijn verbonden door onderstrepingstekens als één woord worden beschouwd.
  5. Houd URL's kort
    Uw URL moet beschrijvend en kort zijn, maar in beperkte woorden. Ik bedoel te zeggen maak een URL die sneller te typen en te lezen is. Gebruik ook geen vergelijkbare woorden in de URL, omdat dit kan worden gezien als keyword stuffing en daardoor de zoekrangschikking kan verlagen. Volgens Backlinko hebben "Korte URL's de neiging om beter te ranken dan lange URL's".
  6. Gebruik kleine letters
    Gebruik geen hoofdletters (hoofdletters), omdat dit kan leiden tot omleidingen of 404-fouten op een bepaalde server. Het kan ook leiden tot dubbele URL's en verlies van paginarangschikking.
  7. Gebruik beperkte mappen in de URL-structuur
    Het is niet nodig om onnodige mappen in de URL toe te voegen. U kunt maximaal twee mappen per URL gebruiken. Mappen zijn gewoon de schuine streep die u ziet tussen tekst in een URL.