Offertes

Als je een webshop hebt voor je tuincentrum, dan kan het soms handig zijn dat bezoekers eenvoudig offertes kunnen aanvragen. Bijvoorbeeld als je zware producten als bestrating of grote producten zoals laanbomen wilt aanbieden Met onze oplossingen kunnen klanten eenvoudig offertes aanvragen op basis van producten, klant en bezorglocatie. 

Deze oplossing is mogelijk in iedere webshop die we ontwikkelen en werkt erg eenvoudig voor zowel jou als de bezoeker:

  • De bezoekers plaatst alle producten in zijn winkelwagen, net zoals hij normaal doet bij een online bestelling
  • Tijdens het afrekenen worden contactgegevens ingevoerd en controleert de webshop op basis van de bezorglocatie en producten of de bestelling door kan gaan of dat er een offerte aangevraagd moet worden.
  • Indien er een offerte moet komen, worden de mogelijkheden om te betalen geblokkeerd.
  • Zodra de offerte is aangevraagd krijg jij een email met informatie. In ons platform kun je eventuele bezorgkosten en tarieven aanpassen en een opmerking plaatsen. Ook kun je de offerte afwijzen.
  • Vervolgens krijgt de klant automatisch een mail met een betaallink. Na betaling wordt de offerte een bestelling en kan deze net als alle andere bestellingen verwerkt worden. 
  • Als je de offerte afwijst kun je een reden opgeven en krijgt de klant uiteraard netjes een email toegezonden.

Het offerteproces is vrijwel volledig geautomatiseerd en handig voor grotere aankopen, zoals tuinhuizen, bestrating en grond. Ook voor bestellingen die lastig te bezorgen zijn, zoals grote bomen, is dit een uitkomst. Zakelijke klanten kunnen hier ook gebruik van maken. 

Wil je meer weten over de mogelijkheid om offertes aan te laten vragen via jouw webshop? Neem dan contact met ons op, we helpen graag. 

Neem contact op