Personal marketing

Met onze oplossingen voor e-mailmarketing kun je jouw klantenkaarthouders op het juiste moment het juiste bericht sturen. Personal marketing is een handige manier om contact te houden met kaarthouders en zij verwachten dit ook: anders zouden ze zich immers niet aanmelden!

Wij bieden een volledige integratie van jouw klantenkaart, klantdata, kassasyteem en ons email marketing platform.

  • Met ons platform kun je persoonlijke aanbiedingen, folders en tuintips versturen naar kaarthouders
  • Daarnaast kun je ook e-mails versturen gekoppeld aan aankopen. Denk bijvoorbeeld aan verzorgingstips na aankoop van een kamerplant of tips voor het versieren van de kerstboom na aankoop van een kunstkerstboom. Dit alles gebeurt volledig geautomatiseerd en is geïntegreerd met het kassasysteem. Het werkt dus voor online & offline aankopen.
  • Daarnaast kun je ook e-mails sturen op basis van bezoekgedrag. Zo kun je jouw meest loyale klanten een extra beloning of bedankbericht sturen of juist klanten die al 6 maanden niet zijn geweest een bericht sturen. Ook dit gebeurt volledig geautomatiseerd.
  • Daarnaast bieden we een aantal handige functionaliteiten. Zo kun je in e-mails een link opnemen naar de mobiele wallet van de kaarthouder. Handig voor klanten die hun iOS of Google Wallet veel gebruiken!
  • E-mails worden 12 maanden lang na het inloggen op de klantenkaart account in de app en website getoond, dus kaarthouders die een bericht gemist hebben kunnen dit zelf eenvoudig terugzoeken.

Communicatie per e-mail is onmisbaar als je een succesvolle klantenkaart wilt. Wil je meer weten over onze oplossingen voor e-mailmarketing? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op