Voorraadbeheer

Voorraadbeheer is een uitdaging voor veel tuincentra en andere bedrijven in de tuinbranche. Planten hebben geen barcodes, seizoensproducten wisselen snel en het is moeilijk om de juiste voorraad aan te houden.

Om het voorraadbeheer toch goed te organiseren hebben we een aantal flexibele instellingen in het platform die jou helpen tóch de juiste informatie online te tonen.

  • Een complete integratie met kassasystemen waarmee je de voorraad uit kunt lezen.
  • Daarbij kun je een veiligheidsmarge instellen per product, wat vooral bij planten belangrijk is. Dit kun je op product- en categorieniveau doen zodat je bij planten de laatste 3 producten niet online kunt verkopen, maar bij tuinmeubels we volledig kunt uitverkopen.
  • Artikelen altijd bestelbaar maken, zoals kadokaarten en potgrond, omdat deze toch altijd op voorraad zijn.
  • Op de website kun je de voorraad indicatie tonen met groene, oranje en rode kleurcodes, of de actuele voorraadstand uit de kassa. Ook kun je de voorraad per vestiging tonen.
  • De voorraad kan via XML-feeds en onze Channable integratie gedeeld worden met andere platforms waarop je actief bent, 
  • Producten worden automatisch op uitverkocht gezet als de veiligheidsmarge bereikt is. Uitverkocht betekent niet altijd offline, omdat sommige producten later wel weer verkrijgbaar moeten zijn en ze dus ook bij Google zichtbaar moeten blijven.
  • Je kunt een voorraad herinnering instellen voor producten die tijdelijk uitverkocht zijn: zodra er weer voorraad beschikbaar is ontvangen consumenten automatisch een email met link naar de productpagina om het te bestellen.

Met of zonder kassakoppeling bieden we jou dus genoeg mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je webshop de juiste informatie toont.

Neem contact met ons op als je meer wilt weten over onze mogelijkheden rondom voorraadbeheer. Wij helpen je graag verder!

Neem contact op