PageSpeed: snelle websites verhogen conversie

In 2018 hebben wij alle websites die het in beheer heeft flink onder handen genomen zodat deze sneller en beter werken op mobiel en desktop. Het resultaat: de Google PageSpeed zit gemiddeld ruim boven de 80%. Maar wat zegt dit nu precies en wat levert het op?

Google PageSpeed is een indicator van de snelheid van websites. Een hoge score betekent een snelle website. Nu is PageSpeed een vaag ding dus we hebben wat meer achtergrond hoe snelheid prestaties beinvloed. 

Snellere website betekent meer bestellingen

Uit onderzoek van hostingprovider Cloudflare blijkt dat websites die snel laden meer orders krijgen: 1,9% versus 0,6% als een website er langer dan 6 seconde over doet om in te laden. Met andere woorden: de laadtijd kan zorgen voor een 300% toename of 65% afname in het aantal bestellingen! Walmart heeft uitgevogeld dat het per seconde laadtijd 2% meer verkoopt. Met hun bereik voldoende reden om de website te versnellen.

Bezoekers blijven langer

Maar naast het genereren van meer bestellingen blijven bezoekers ook langer op een snelle website. En bezoekers die langer blijven lezen meer, weten meer en de kans dat zij een online of offline aankoop doen is dus ook groter. 

Google is dol op snelle websites

Google waardeert snelle websites met een hogere ranking. Wil je dus goed scoren in de zoekresultaten dan moet je ook zorgen voor een snelle website.

Nu het gemiddelde van alle websites boven de 80% zit blijven we niet afwachten: het streven is om de websites daar ook te houden. Soms kan het gebeuren dat gebruikers informatie of elementen toevoegen die de PageSpeed negatief beinvloeden. Door wijzigingen in het Garden Connect Platform aan te brengen hopen we dit zoveel als mogelijk te voorkomen. 

Voor nu zijn we trots op de score van gemiddeld ruim 80%! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: