Online transacties stuwen met behulp van affiliate marketing

Voor de meeste ondernemers is bekend dat ‘online’ een onmisbaar onderdeel in de marketingmix is. Populaire diensten als SEO, Google Ads en nieuwsbrieven zijn inmiddels bekende stof. Minder bekend is de term ‘affiliate marketing’. Dit is een vorm van marketing waarbij webshops samenwerken met externe online partners, om zo de bezoekersaantallen en online omzet te verhogen. In dit blog vertellen we je graag meer over onze affiliate marketing dienstverlening
 

Hoe werkt affiliate marketing?

Binnen affiliate marketing staat de samenwerking tussen de adverteerder (het tuincentrum) en de affiliate (online partner) centraal. Partners kunnen zich aanmelden als affiliate en ontvangen vervolgens een persoonlijke URL waarmee zij het tuincentrum kunnen promoten. Op de achtergrond wordt elke websitebezoeker gekoppeld aan de betreffende partner. Tegelijkertijd tracken we het gedrag van elke affiliate bezoeker. In het geval van een succesvolle transactie ontvangt de partner een beloning, vaak een percentage van het orderbedrag. 

Waardevolle samenwerkingen

De online klantreis is complex en raakt vaak meerdere kanalen. Veel potentiële klanten doen vooronderzoek alvorens ze een bestelling plaatsen op jouw webshop. Door samen te werken met externe websites kun je jouw zichtbaarheid vergroten tot buiten de webshop. Denk bijvoorbeeld aan verwijzingen op blogs, vergelijkingsites, reviewsites of websites met aanbiedingen. Veel van dit soort websites willen jouw bedrijf, dienst of product aanprijzen in ruil voor een affiliate fee. 
 

Succes met affiliate marketing

Een jaar geleden begonnen wij met affiliate marketing voor 3 webshops van GroenRijk Tilburg. In een jaar tijd sloten wij ruim 2500 partnerschappen. Dit verbeterde de online zichtbaarheid van deze webshops aanzienlijk en bezoekersaantallen stegen in rap tempo. Dat resulteerde al snel in 1 miljoen affiliate omzet. Daarmee heeft affiliate marketing een onmisbare positie veroverd binnen de online marketing strategie. 

Wil jij affiliate marketing inzetten voor jouw tuincentrum? Met onze diensten kun je gemakkelijk beginnen met affiliate marketing. Neem contact met ons op om te zien hoe wij je kunnen helpen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: