Blog: Een goed excuus voor een wintersport!

Een paar dagen skiën met collega's is niet alleen goed voor de teambuilding, je kunt ook inspiratie opdoen hoe andere retailers succesvol zijn. In het dorpje Ellmau vonden we met een deel van het Garden Connect team zo'n retailer, waar de lokale Intersport goede zaken doet. 

Skispullen ophalen

Wie net als ik eenmaal per jaar een paar dagen gaat skiën kent het wel: het gedoe om je spullen op te halen. Uiteraard hadden we netjes onze spullen online gereserveerd maar als je pech hebt sta ja alsnog een half uur te knoeien met je paspoort, moet je je naam spellen en krijg je de verkeerde maat ski's. Gelukkig had deze Intersport zijn zaakjes op orde, want binnen 5 minuten stonden we buiten met schoenen, ski's en die onhandige stokken. 

Wellicht geen hoogstandje, maar wel zoals het moet zijn: online voegt iets toe ten opzichte van offline en bespaart tijd. Helaas zie je te vaak dat de ervaring online totaal niet aansluit bij de offline werkelijkheid. 

Toegevoegde waarde

Maar wat maakt deze winkel nu uniek? Naast het verhuren van de skispullen biedt de winkel tal van extra diensten en, belangrijker nog, ervaringen. In de winter kan je ski's de berg opnemen voordat je ze koopt zodat je zeker weet dat ze goed zijn. Die lompe skischoenen zitten nooit lekker, maar door ze in de winkel naar je voet te vormen wordt het leed verzacht. Ook niet onbelangrijk: ze verhuren 700 kluisjes waar je je skispullen in kunt opbergen en eventueel kun je 's avonds je ski's even laten waxen. 

En als er geen sneeuw valt? Dan kun je er terecht voor fietsverhuur en -reparaties. 

Het draait om de diensten

Als er 1 winkel te bedenken is die ten dode opgeschreven is door online concurrentie dan is het de sportwinkel wel. Ga maar na: allemaal merkartikelen die eenvoudig online te vergelijken zijn, een wirwar aan maten en modellen die je op voorraad moet houden en voor beleving hoef je ook niet bij de Aktie Sport naar binnen te stappen. Maar in Ellmau zagen we een retailer die zijn winkel gebruikt als hub voor tal van aanvullende diensten en producten. En oh ja, na het inleveren van de ski's heb ik óók nog een leuk sportshirtje gekocht!

Het bevestigt het beeld dat winkels minder product en meer dienst- en servicegericht moeten worden en dat online daar een goede toegevoegde waarde in kan hebben. Volgend jaar gaan we weer skiën met ons team en als je de kans hebt: neem je medewerkers ook eens mee naar Oostenrijk. Als excuus kun je aandragen dat je inspiratie op wilt doen en je hebt de grootste lol op én naast de berg!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: