Meer omzet door zoekmachine optimalisatie

Meer online omzet door zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is lastig te begrijpen, maar kan echt zorgen voor meer omzet en meer klanten. Garden Connect heeft eind 2018 de dienstverlening volledig vernieuwd en de resultaten zijn zeer goed: 130% omzetgroei voor webshops en een verdubbeling van het conversiepercentage.

"Onze 6 gecertificeerde online marketeers hebben in 2018 de dienstverlening vernieuwd. Het uitgangspunt: doelstellingen met onze klanten afspreken en resultaat behalen. Niet bezig zijn met lastige termen als CRO, linkbuilding en CTA. Als ondernemer wil je immers resultaat, en geen onduidelijkheid. We focussen volledig op doelstellingen en dat werkt erg goed." vertelt Edwin Meijer.
 

Meer omzet in webshops

De eerste website is van een tuincentrum dat zowel on- als offline actief is. "Wij zagen potentie, en hebben samen met de ondernemer doelstellingen bepaald. De omzet moest verdubbelen en het aantal bezoekers moest met 50% stijgen. Een stevige uitdaging voor ons team, maar volgens onze analyse wél haalbaar."

Op 1 januari is hier begonnen met zoekmachine optimalisatie: "Het is een geduldig proces, maar vanaf april zagen we de eerste resultaten. Nu de maand mei erop zit, hebben we een omzetstijging van 130% gerealiseerd en zijn er 61% meer bezoekers gekomen. De doelen zijn daarmee ruimschoots bereikt."
 

Meer bestellingen van bestaande klanten

Websites die al veel bezoek trekken kunnen vaak al winst halen uit het optimaliseren van de bestaande website: "Als onderdeel van onze nieuwe zoekmachine optimalisatie doen we ook veel A/B testen. Dan tonen we bijvoorbeeld een rode of blauwe bestelknop en analyseren we welke het beste werkt."

De webshop in deze case trok al veel bezoekers: "Met meer dan 50.000 bezoekers per maand bleef het aantal bestellingen achter. Die potentie hebben we met de ondernemer besproken, en samen hebben we een goed plan bedacht."

Naast de A/B testen heeft ook het versnellen van de website geholpen: "We testen continu wat er wel en niet werkt. Daarnaast hebben we deze website een stuk sneller gemaakt. Het resultaat is dat de omzet met 40% omhoog is geschoten terwijl het aantal bezoekers gelijk is gebleven. Voor een webshop met meer dan een miljoen euro aan omzet is dat serieus geld, dus dat belooft wat voor de toekomst." sluit Edwin Meijer af.

Wil je ook aan de slag met zoekmachine optimalisatie? Neem dan contact op met Nikkie (nikkie@gardenconnect.com) of Edwin (edwin@gardenconnect.com). We maken graag een afspraak!
 

Lees meer: Online Marketing


 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: