Van online bezoek naar offline aankoop

Van online bezoek naar offline aankoop

Uit onderzoek is gebleken dat een online bezoek vaak leidt tot een aankoop in de winkel. Maar hoe kun je via je website zorgen dat je online bezoekers ook naar je fysieke winkel worden getrokken? Met die uitdaging gingen we aan de slag voor een ondernemer die meer bezoek wilde genereren voor zijn barbecue afdeling. Het resultaat: meer voetjes over de vloer en een stijgende omzet.

"De barbecue afdeling is lastig omdat een merk als Weber online overal verkrijbaar is. Toch zit er potentie in omdat veel consumenten niet precies weten wat bij hen past. Een goede medewerker kan dan adviseren en de juiste barbecue verkopen." vertelt Nikkie van Dillen namens Garden Connect.
 

Content verbeteren

"In dit geval zijn we eerst met de content aan de slag gegaan. De teksten op de website waren gewoon overgenomen van leveranciers. Dat inspireert niet, want de link met het tuincentrum ontbreekt. Ook word je daar niet mee gevonden in Google. Die teksten hebben we herschreven, en we plaatsten er goede foto's bij van de afdeling in de winkel zelf."
 

Regionale vindbaarheid

Vervolgens is er gewerkt aan de vindbaarheid in Google: "We weten dat veel consumenten zoeken naar informatie over barbecues. Wij zagen veel consumenten die een showroom in de buurt zochten. Daar hebben we op ingespeeld en zodoende is de vindbaarheid in de regio flink verbeterd."

Uiteindelijk is het aantal bekeken pagina's met 350% gestegen: "Een goed resultaat dat heeft geleid tot meer bezoek aan deze afdeling in de fysieke winkel. We gaan deze werkwijze herhalen voor andere afdelingen gedurende het jaar."

Wil je ook meer verkeer naar je tuincentrum toe leiden? Neem dan contact op met Nikkie (nikkie@gardenconnect.com) of Melissa (melissa@gardenconnect.com). We maken graag een afspraak!
 

Lees meer: Content


 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: