Garden Connect versnelt productontwikkeling

2019 was wederom een succesvol jaar voor Garden Connect. Bedrijven uit verschillende landen zijn toegevoegd aan het klantenbestand en nieuwe systemen voor de tuinbranche zijn geïntroduceerd. Om deze groei de komende jaren vast te houden, is er besloten om een ontwikkelingsteam aan te stellen in Colombo, Sri Lanka. 

Waarom is er gekozen om een ontwikkelingsteam aan te stellen in Sri Lanka? "We streven er altijd naar om nieuwe oplossingen voor de tuinbranche te maken. Om de ontwikkelingssnelheid te verhogen, waren we op zoek naar een team van vier ontwikkelaars. Tijdens een lokale zoektocht kwamen we erachter dat het moeilijk is om ervaren ontwikkelaars te vinden in de regio Amsterdam", verklaart Edwin Meijer, oprichter van Garden Connect.

 

Colombo

"Tijdens dit proces stuitten we op een Nederlands bedrijf dat bureau's helpt om het juiste personeel in Colombo te vinden. We hebben elk teamlid persoonlijk en met zorg geselecteerd. We besteden het werk dus niet uit. Na online 35 interviews te hebben afgenomen, besloten we om af te reizen naar Colombo. Hier hebben we nog eens 11 face-to-face gesprekken gevoerd. Uiteindelijk zijn er 4 ontwikkelaars geselecteerd en vervolgens ingehuurd. Zij werken alle 4 uitsluitend voor Garden Connect en we hebben dagelijks besprekingen met hen. Alle ontwikkelaars hebben minimaal 5 jaar ervaring en wonen in of rondom Colombo." 

 

Bezoek Amsterdam

Als onderdeel van het proces heeft Garden Connect het team van ontwikkelaars uitgenodigd voor een bezoek aan het kantoor in Amsterdam. Edwin benadrukt het belang van dit bezoek: "Het is belangrijk om elkaar te leren kennen en persoonlijk te spreken, dus we hadden een week vol vergaderingen en activiteiten. Sommige hiervan waren werkgerelateerd, maar we wilden hen ook kennis laten maken met de Nederlandse cultuur. Daarnaast hebben ze ook meerdere tuincentra bezocht. Nogmaals, we zijn niet onze productontwikkeling aan het outsourcen naar een anonieme mailbox. Daarom vonden we dat we tijd moesten investeren om elkaar goed te leren kennen".

In 2020 zullen de ontwikkelaars wederom een bezoek brengen aan Amsterdam en zullen de Nederlandse ontwikkelaars van Garden Connect hun collega's in Colombo opzoeken. Zo ontstaat er een duurzame samenwerking binnen het ontwikkelingsteam van Garden Connect. 

 

Innovaties

"Wij denken dat dit een belangrijke stap voorwaarts is voor Garden Connect, omdat het ons in staat stelt om de snelheid van de productontwikkeling te verhogen en nieuwe innovaties voor de tuinbranche te maken", concludeert Edwin Meijer. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: