4 redenen waarom Local SEO Marketing belangrijk is voor jouw tuincentrum

Wist je dat 46% van de zoekopdrachten via Google gericht zijn op het vinden van lokale informatie? Dit is een interessant cijfer maar wellicht nog een beetje abstract. Denk er maar eens over na: hoe vaak heb je op Google gezocht naar iets in de trant van ‘cafe in de buurt’ of ‘bloemist in Ede’? Het is zo normaal om dit te doen dat de meeste mensen zich er niet eens bewust van zijn!

Het proces om consumenten uit jouw regio naar je website te trekken, of nog beter, naar jouw tuincentrum, noemen we Local SEO Marketing

In deze blog delen we 4 redenen waarom Local SEO Marketing belangrijk is voor jouw tuincentrum en bijbehorende tips voor het implementeren ervan.

 

1. Hoe vind je een winkel waar je Capi potten kunt kopen?

Je kijkt nog eens rond op je terras of balkon en beseft je dat het de hoogste tijd is om wat nieuws te kopen. Je hebt bij ‘De Grote Tuinverbouwing’ potten van Capi gezien: gaaf! Maar hoe vind je een winkel waar je Capi potten kunt kopen? Misschien herinner je je een advertentie in een lokale krant, of je kunt een vriend bellen voor tips. 

Hoe vaak ben je gebeld door vrienden die op zoek zijn naar een winkel om Capi potten te kopen? En wanneer was de laatste keer dat je een advertentie las in de krant?

Capi potten Inderdaad. 

Dus de meest logische vervolgstap is om op Google te zoeken naar ‘Capi potten Amsterdam’ (als je in Amsterdam woont).

Uit onderzoek blijkt dat 86% van de consumenten deze zoekopdracht maken en 72% van hen bezoekt een winkel nadat ze deze via Google hebben gevonden. Van alle 100 klanten die een Capi pot zoeken, belanden er dus al 86 op Google. Als jouw website goed vindbaar is, zijn dat dus heel veel potentiele kopers van Capi potten!

 

2. Het draait niet alleen om online winkelen

Ja, online winkelen is erg handig. Je bestelt iets en binnen enkele uren of een dag wordt het bij je thuis bezorgd. Maar mensen die Google gebruiken zijn niet perse altijd op zoek naar een webshop.

Het is belangrijk om de intentie van de gebruiker te begrijpen voordat je deze aanname maakt. (Als online marketeers weten we dat aannames als deze dodelijk zijn. Veel mensen beslissen helaas op gevoel en niet op basis van beschikbare data). 

Wat zou de intentie zijn van iemand die zoekt op ‘Koop Capi pot’? Meestal willen ze dan Capi potten online kopen. Anders zouden ze zoeken op woorden zoals ‘Capi potten Utrecht’. 

72% van de klanten die een lokaal bedrijf zoeken hebben besloten om deze ook daadwerkelijk te bezoeken in een straal van 10 kilometer. Best veel, toch? Je kunt dus niet concluderen dat zoekers op Google niet geïnteresseerd zijn in het bezoeken van jouw tuincentrum om Capi potten te kopen. 

Zelfs als mensen dichtbij je tuincentrum wonen, gebruiken zij Google om jou te vinden. 

Het klinkt vreemd, maar de waarheid is dat niet alle klanten bedrijven bij naam kennen in hun eigen regio. Probeer jij maar eens eens alle bedrijven in jouw wijk, stad of dorp op te noemen!

klanten in de winkel

 

3. Vergeet je vaste klanten niet!

Zelfs jouw vaste klanten gebruiken Google om producten en informatie te vinden. Ze zijn zich er niet van bewust dat je merk A verkoopt of net een nieuwe winkel hebt geopend waar je merk B verkoopt. 

Local SEO Marketing brengt niet alleen nieuwe klanten naar jouw tuincentrum, maar het helpt ook om in contact te blijven met jouw vaste klanten. Een gemiddeld tuincentrum heeft meer dan 10.000 producten liggen. Het is dus niet moeilijk voor te stellen dat klanten zich niet bewust zijn van alles dat je verkoopt in je winkel. 

Een goede Local SEO Marketing strategie helpt om nieuwe en vaste klanten naar jouw website en winkel te brengen. 

 

4. Hoe voer je de juiste Local SEO Marketing strategie?

Als we een schimmige kant  van de online wereld moeten noemen, dan is het SEO. Zoekmachine optimalisatie is een langetermijnproces met veel valkuilen, maar ook met veel opties en keuzes.

Dit kan verwarrend zijn aangezien er meerdere mogelijke strategieën en adviezen mogelijk zijn. Wij, van Garden Connect, kunnenje dus adviseren om een bepaalde strategie te volgen, maar  een ander bureau kan een andere lokale SEO marketing strategie adviseren. Of nog erger, ze kunnen je bang maken dat het marketingbureau dat je reeds hebt ingehuurd jouw website en bedrijf zal beschadigen!

Dit maakt het moeilijk om een partner te vinden waarmee je jouw Local SEO Marketing wilt gaan oppakken. De juiste oplossing hiervoor is: focus op de resultaten en niet op het proces. Neem contact op met bestaande klanten, maak een praatje en zie wat zij ervan vinden. Bepaal vervolgens je doelen en laat de professionals doen wat ze moeten doen. 

De beste manier van Local SEO Marketing

SEO is een vak apart, net zoals het kweken van planten. Iedereen kan planten kweken, maar alleen professionals kweken de beste planten. Iedereen kan SEO doen en een mening erover hebben, maar onder de streep tellen alleen de resultaten. 

Met 46% van de zoekopdrachten gerelateerd aan lokale bedrijven, is Local SEO Marketing zeker van belang voor jouw tuincentrum. Toevallig besteden wij veel tijd, moeite en onderzoek aan hoe we tuincentra hoog kunnen laten scoren in Google en hebben wij hier veel ervaring mee.

Je kunt contact met ons opnemen via info@gardenconnect.com voor meer informatie of neem een kijkje op onze Local SEO Marketing pagina. Of je kunt contact opnemen met onze klanten om erachter te komen hoe wij werken. Wat je ook besluit, we horen graag van je!

Kijk ook eens naar de volgende berichten: