Creative Gardens lanceert nieuwe app voor klanten

Creative Gardens, gevestigd in Noord-Ierland, lanceert deze week zijn eerste klanten app. De app geeft klantenkaarthouders direct toegang tot hun kortingscoupons en verbetert de koopervaring. Garden Connect ontwikkelde de app die is geïntegreerd met het kassasysteem van het tuincentrum.

Elke klantenkaarthouder kan inloggen in de app. “We hebben het inlogproces zo makkelijk mogelijk gemaakt om iedere klant in te kunnen laten loggen,” legt Sjors Hemmen, business developer bij Garden Connect, uit. 

 

Kortingsbonnen per post

Philip Gass, directeur van Creative Gardens, legt uit waarom hij heeft besloten een app te ontwikkelen: “We hebben al meer dan 25 jaar een service waarbij we per post kortingsbonnen naar klanten sturen en vonden dat het tijd werd om technologie te gebruiken om onze trouwe klanten te bereiken. We vonden het belangrijk dat het proces snel en simpel was en ook dat de kortingsbonnen er herkenbaar uitzagen voor onze klanten, zelfs op een telefoonscherm.”

Volgens Philip zullen er op de korte termijn nog altijd kortingsbonnen via de post worden verstuurd: “We weten dat een deel van onze klanten geen smartphone wil gebruiken dus die blijven we per post benaderen! Het meest handige van deze app is dat hij volledig geïntegreerd is met ons kassasysteem en dat dezelfde gepersonaliseerde kortingsbonnen zowel via de post als via de app beschikbaar zijn. Onze klanten kunnen dus zelf bepalen welke bonnen ze het liefst gebruiken. Natuurlijk is het wel zo dat digitale kortingscodes veel sneller kunnen worden toegevoegd, waardoor we app gebruikers ook meer aanvullende aanbiedingen kunnen bieden.”

Mijn klantenkaart

De klantenkaart speelt een centrale rol in de klantervaring: “De app focust op klantenkaarthouders van Creative Gardens en biedt voordelen aan de meest trouwe klanten. De punten die op de klantenkaart staan en de bonnetjes van recente aankopen kun je allemaal in de app vinden,” vertelt Sjors Hemmen. 

Klanten kunnen op de app ook zien hoe hun punten zijn opgebouwd: “De klantenservice van Creative Gardens krijgt elke dag vragen over het puntenaantal. Nu alle informatie in de app staat en live worden geüpdatet zal dat een hoop tijd besparen.”

 

Persoonlijke kortingsbonnen

Creative Gardens staat bekend om zijn persoonlijke kortingsbonnen. “Elke klantenkaarthouder ontvangt regelmatig persoonlijke kortingsbonnen via de post. Dat is voor ons best een tijdrovend en duur proces. Sommige klanten raken hun bonnen ook kwijt of hebben hun contactgegevens niet geüpdatet, waardoor ze aanbiedingen missen. Zonde, want daardoor missen wij omzet in het tuincentrum”.

De app is geïntegreerd met OpSuite, waardoor kortingsbonnen automatisch op je smartphone verschijnen. Sjors Hemmen legt uit waarom dit zo handig is: “De live-integratie met OpSuite zorgt ervoor dat alle klanten hun coupons en kortingsbonnen altijd op hun mobieltje hebben staan, klaar om in de winkel te worden gebruikt. Een kortingsbon scannen gaat net zo makkelijk via een smartphone als via een geprint papiertje. Alle bonnen zijn uniek, waardoor je ze slechts één keer in kan wisselen. Dat is het voordeel van een geïntegreerde oplossing.”

Het is ook geen probleem om extra kortingsbonnen toe te voegen: “Stel je voor dat je meer bezoek in het weekend wil. Stuur dan een kortingsbon uit die alleen geldig is gedurende dat weekend. De vervaldatum wordt in de app getoond, zodat klanten weten dat ze nu een bezoekje moeten wagen als ze geen aanbiedingen mis willen lopen. Zoiets lukt niet via de post.

Creative Gardens

Andere functionaliteiten

De app laat klanten hun persoonlijke informatie updaten, activiteiten checken en de openingstijden bekijken van de drie locaties die Creative Gardens heeft. Gezinnen met meerdere klantenkaarten loggen één keer in en hebben direct toegang tot alle afzonderlijke kaarten. 

“We zijn erg blij dat Creative Gardens deze uitdaging is aangegaan. Het zal de naamsbekendheid vergroten en de aandacht trekken van een jonger publiek.”

 

Toekomstplannen 

Is deze app de laatste stap die Creative Gardens maakt op de smartphone? Als het op Philip Gass aankomt zeker niet: “We hebben mooie plannen voor de toekomst van deze app en zien dit echt als een eerste stap in de goede richting”.

“We hebben de samenwerking met Garden Connect voor dit project als heel fijn ervaren. Omdat het nogal complex was, duurde het even om de functionaliteit te ontwikkelen, maar Garden Connects branchespecifieke ervaring was van grote waarde en het was het meer dan waard - we hebben nu een geweldige service die onze klantenkaarthouders zal helpen.”

Download de app voor iOS en Android via één van de onderstaande links. Neem contact met ons op via +31 20 700 8250 voor meer informatie of als je geïnteresseerd bent in het ontwikkelen van een app voor jouw klantenkaart.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: