Slim: reserveringen voor je kerstshow!

Het is augustus dus kerst komt er snel aan in je tuincentrum. Maar kerst zal in 2020 anders dan andere jaren worden. Je moet zorgen voor afstand tussen je bezoekers, kunt niet teveel mensen tegelijk binnenlaten en ook voor de horeca wordt het een uitdaging. Garden Connect helpt je graag door eenvoudig online reserveringen mogelijk te maken.

Het maken van reserveringen voor horeca is in Nederland al verplicht, maar je kunt ook voor je kerstshow online reserveringen aanbieden. Zo voorkom je teleurstellingen bij klanten én je kunt het gebruiken om de aanloop te spreiden.

 

Online reserveren

In het reserveringssysteem van Garden Connect kun je eenvoudig tijdssloten maken waarop men binnen mag komen. Zo zorg je ervoor dat niet iedereen tegelijk komt, maar verspreid over de dag. Per blok voer je het maximale aantal tickets in waarna de verkoop automatisch stopgezet wordt. 

Bezoekers van je website kunnen zelf kiezen op welke dag en tijd ze willen komen.

Online betalen of niet?

De meningen onder tuincentra lopen nogal uiteen of ze de tickets willen verkopen of dat het echt alleen een reservering is. 

Ons advies? Laat de consument betalen en geef het betaalde bedrag terug als korting bij de kassa. 

Op deze manier weet je zéker dat men langskomt en hou je geen plaats vrij voor klanten die toch niet komen opdagen. Iedere reservering wordt gekoppeld aan een e-ticket. Deze PDF kan geprint of op mobiel getoond worden en bevat een unieke barcode. Deze is slechts eenmaal te gebruiken. 

 

Tickets in het tuincentrum verkopen?

Uiteraard moet het ook mogelijk zijn om reserveringen in het tuincentrum te verkopen. Via het Garden Connect platform kunnen winkelmedewerkers, bijvoorbeeld bij de klantenservice, eenvoudig tickets verkopen of laten reserveren. Deze worden direct na verkoop naar de klant gemaild en hoeven dus niet geprint te worden.

 

Yes, de kerstshow komt eraan!

Een paar dagen voordat jouw klanten naar de kerstshow komen, kun je ze automatisch een reminder sturen. Hierin geef je ze tips, bevestig je de datum en tijd nogmaals aan ze.

Uiteraard kun je ook een leuke aanbieding of tip in deze e-mail zetten. 

 

Scan app voor tickets

Op de dag dat de klant langskomt in jouw tuincentrum tonen ze je het e-ticket. Je kunt deze scannen met de gratis scan app die we hebben ontwikkeld voor je. Ieder ticket bevat een barcode die slechts eenmaal gebruikt kan worden. De Scan App kan je op ieder iOS of Android apparaat downloaden en gebruiken. 

Is het ticket geldig? Dan kunnen ze meteen genieten van jouw kerstshow!

 

Hoe was het?

Daags na het bezoek kun je, automatisch, een e-mail naar je bezoekers sturen. Daarin kun je vragen om foto’s te delen op social media, een recensie te geven op Facebook of een link naar een enquête opnemen. 

Op die manier moedig je bezoekers aan om mooie momenten te delen en verzamel je verbeterpunten voor je kerstshow van 2021. 

 

Tuincafé

Uiteraard kun je de reserveringen voor meerdere activiteiten gebruiken. De kersthow is één van de mogelijkheden, maar als je reserveringen wilt laten boeken voor je tuincafé dan kan dat ook. En zodra het weer mogelijk is kun je ook tickets voor workshops laten kopen via het ticketingsysteem.

 

Wil je ook een reserveringssysteem voor je kerstshow? Neem dan vandaag nog contact met ons op zodat je op tijd online bent. Mail ons op info@gardenconnect.com of bel +31 20 700 8250 voor meer informatie. 

 

Op de foto: de kerstshow van Tuincentrum Leurs

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: