Garden Connect & Davidson Richards helpen tuincentra hun online omzet te verhogen

Online marketing bureau Garden Connect en kassaleverancier Davidson Richards hebben in 2020 een nauwe samenwerking opgestart en kijken uit naar een succesvol 2021. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in de tuin branche en hebben de handen ineen geslagen om een integratie tussen het OpSuite kassasysteem en het Garden Connect platform op te zetten. Dit geeft tuincentra de  kans om hun online verkopen te stroomlijnen én geeft consumenten een persoonlijke ervaring, online en offline. 

“Nadat wij eerst samen hebben gewerkt voor een gemeenschappelijke klant, begonnen de gesprekken over een samenwerking in 2019.” vertelt Edwin Meijer, founder van Garden Connect. “We geven beiden de voorkeur aan het werken met partners in plaats van alles zelf doen. Ons eerste project met Davidson Richards was goed verlopen voor alle betrokken partijen, maar in het bijzonder voor onze gemeenschappelijke klant.”
 

Volledige webshop integraties

“Samen zorgen we ervoor dat tuincentra klanten een volledige omnichannel ervaring kunnen aanbieden via webshop, mobiel en in de winkels. De voorraadinformatie is real time, waardoor er geen producten meer worden verkocht die niet op voorraad zijn. Bestellingen die geplaatst worden in de webshop worden vlekkeloos doorgezet naar OpSuite, waardoor medewerkers in de winkel de bestelhistorie van de klant kunnen inzien. Daarmee kunnen ze  zowel online en offline verkopen beter personaliseren.” vertelt Keith Bateman, directeur van Davidson Richards. 

Hij voegt toe: “Op dit moment profiteren 14 tuincentra van deze samenwerking. We begonnen in 2020 met slechts 2 gemeenschappelijke klanten, dus er is veel gebeurd in 2020!”. 
 

Een van de laatste tuincentra die gebruik maakt van de integratie is Beetham Nurseries

Senior Manager Ed Abbit: “Na al meer dan 15 jaar klant te zijn geweest van Davidson Richards, hebben ze er altijd voor gezorgd dat de kassasystemen de laatste technologie gebruiken. Sinds de COVID maatregelen afgelopen jaar was er een onverwachte noodzaak om online verkopen nog meer prioriteit te geven. Ze hebben ons toen voorgesteld aan Garden Connect en we hebben besloten snel gebruik te maken van de nood-webshop die in een aantal weken live stond. 

Aangezien het team 12 uur per dag werkte sinds de COVID periode en het aantal webshop bestellingen dagelijks toenam, zou het team snel bezwijken onder het aantal bestellingen als de website niet geïntegreerd was met OpSuite. Dankzij het succes van de nood-webshop hebben we de webshop uit laten breiden en deze nieuwe versie gaat voor het voorjaar al live.”

Ed voegt toe: “Het was duidelijk dat de ervaring van deze 2 partners echt de juiste oplossing voor ons biedt, aangezien we van de kennis en ervaringen van beide partners profiteren, in vergelijking tot één partner die alles probeert te doen. Ieder tuincentrum zou een geïntegreerde oplossing moeten hebben en alle klanten verdienen een professionele benadering zowel in de winkel als online. Niet alleen is de kennis van beide partners in ons voordeel, de nauwe samenwerking tussen Garden Connect en Davidson Richards zorgt er ook voor dat wij profiteren van een soepele en efficiënte samenwerking. 
 

Wat komt er aan in 2021?

In 2020 is de samenwerking tussen Davidson Richards en Garden Connect al sterk gegroeid, maar dit is slechts het begin. De afgelopen maanden hebben we met verschillende tuincentra gesproken die graag meer willen weten over de mogelijkheden. “Alleen al in december hadden wij 3 nieuwe klanten die een volledige integratie wilden en we helpen veel huidige OpSuite klanten om de vruchten te plukken van een volledig geïntegreerde webshop”voegt Keith Bateman toe. 

Er staat zeker nog meer aan te komen en we kijken er naar uit om meer diensten te lanceren dit voorjaar. Zoals we in het Nederlands zeggen: “Alleen ben je sneller, maar samen kun je verder komen!” vertelt Edwin Meijer. 


Ga naar www.davrich.co.uk  of www.gardenconnect.com/nl voor meer informatie.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: