Online afspraken maken

Goed nieuws, want we begrijpen dat niet-essentiële winkels zoals tuincentra binnenkort weer open mogen in Nederland. Maar hoe kan je nu gemakkelijk klanten online een afspraak in laten plannen? 

Voordat we dat uitleggen, is het goed om te weten dat we binnen het Garden Connect platform geen functies hebben om dit te doen. Onze ticketing oplossing is te uitgebreid en het laten aanmelden via een normaal contactformulier is te beperkt. Gelukkig zijn er online veel oplossingen te vinden. Ik geef je in willekeurige volgorde een aantal opties. 
 

Jotform.com

Als je zelf wat handiger bent dan kun je op Jotform.com terecht. Hier kan je zelf een formulier maken zodat jouw website bezoekers een afspraak kunnen inplannen, inclusief maximale beschikbaarheid per tijdsblok. Voor $29 per maand kan je 10.000 afspraken in laten plannen en heb je geen reclame van hen op je formulier staan. 

In de onderstaande video leggen we uit hoe je met Jotform.com kunt werken

Vergelijk de bovenstaande tools goed met elkaar en besef je dat wij geen alomvattende analyse van alle reserveringssystemen hebben gemaakt. We weten sinds een uurtje dat dit waarschijnlijk mogelijk wordt en willen je graag snel op weg helpen.
 

Simplybook.me

Simplybook.me is een uitgebreide tool waarmee je afspraken kunt laten maken. Er zitten veel toeters & bellen aan die handig kunnen zijn. Het systeem is gratis tot 50 boekingen, maar daar ga je hopelijk snel overheen. De premium oplossing is €42 per maand voor 2000 boekingen, als je meer boekingen verwacht moet je even contact opnemen met ze. De website is Nederlandstalig. 
 

Calendly

Calendly is een strakke (en bekende) tool waarmee je eenvoudig een formulier kunt opzetten. Als je snel & eenvoudig afspraken wilt laten inplannen dan zouden wij hier beginnen. De mogelijkheden zijn wat beperkter dan bij andere tools maar voor $12 per maand krijg je een prima oplossing!
 

OnlineAfspraken.nl

We hebben zomaar het idee dat ze overspoeld worden door vragen op dit moment, maar OnlineAfspraken.nl is een Nederlandse partij die online afspraken faciliteert. Je kunt ook zeker even op hun website kijken, zeker omdat ze ook Nederlandstalige support leveren. 
 

Wat kan je van ons verwachten?

Met de oplossingen hierboven kun je zelf een oplossing vinden om jouw klanten online afspraken in te plannen. Maar wat kunnen wij verder doen voor je?

  • Vrijwel alle tools kan je koppelen aan je website. Bekijk onze Academy video over iFrames & extensies hoe je dit gemakkelijk kan doen.
  • Wil je een pop-up laten zien met het afsprakenformulier? Ook dit is uiteraard mogelijk. Hoe je dit moet doen is te bekijken in onze Academy video over pop-ups.

Mocht je vragen hebben dan horen we dat natuurlijk graag!

Kijk ook eens naar de volgende berichten: