4 redenen waarom jij dit voorjaar Google Ads óók moet proberen!

Het voorjaar is begonnen en gezien de omstandigheden blijft het belangrijk om online actief & zichtbaar te zijn. Google Ads is bij uitstek de manier om dat snel voor elkaar te krijgen. Bij Garden Connect helpen we tuincentra om succesvolle advertentiecampagnes op te zetten bij Google waardoor je lokaal of landelijk meer verkoopt.

De reden waarom wij fan zijn van Google Ads in vergelijking met social media, e-mail marketing en folders is dat je via Google altijd nieuwe mensen bereikt die naar jouw producten zoeken.

Via social media en e-mail marketing bereik je vooral mensen die jij al kent. Folders en display marketing zijn geschikt voor branding maar je komt altijd ongevraagd naar de klant toe. Maar als iemand in Google zoekt, dan heeft hij de intentie om iets te kopen of bezoeken.

Wil jij weten hoe Google Ads jou kan helpen om dit voorjaar meer te verkopen? En wist je dat je Google Ads ook heel goed kunt inzetten om klanten uit jouw eigen regio te bereiken?

In dit blog geven we je 4 redenen waarom wij vinden dat je Google Ads óók eens moet proberen dit voorjaar!

 

1. Iedereen klikt erop, dus ook jouw klanten

Laten we beginnen met een misverstand, want we horen vaak dat men niet zou klikken op advertenties (“Ik doe dat nooit!”). De truc is dat men vaak niet doorheeft dat advertenties aangeklikt worden. De Google Ads zijn de betaalde zoekresultaten die je boven en rechts van de organische (gratis) resultaten ziet.

Hieronder zie je de zoekresultaten als je zoekt naar “kamerplant kopen”:

Google Ads
 

Het rode deel betreft advertenties. Op dit scherm is dus 90% van hetgeen je ziet een advertentie! Omdat de zoekresultaten rechts (Google Shopping advertenties) mooie foto’s bevatten zijn zoekers als snel genegen om daar op te klikken.

Maak dus niet de denkfout dat niemand klikt op advertenties: iedereen doet dat. Ik zelf ook trouwens!

Waarom hoor je dan vaak dat “niemand” er op klikt? Met name omdat men dus niet doorheeft dat er op een advertentie geklikt wordt. In 2020 is er voor $134 miljard (!) dollar aan kliks geweest op deze advertenties in Google.

Dat zijn verdomd veel kliks voor iets waar niemand op klikt!

2. Je hebt snel resultaat

Waar zoekmachine optimalisatie een langdurig traject is voordat je resultaten hebt, kun je met Google Ads snel aan de slag. Daar schuilt ook gevaar in maar dat leggen we zo uit aan je.

Het enige wat je hoeft te doen om met Google Ads aan de slag te gaan, is een account maken, je betaalinformatie opgeven en een campagne inrichten. Zodra je dat gedaan hebt staan je advertenties live en kun je de eerste bezoekers verwelkomen.

Ideaal, want dat betekent dat je nu aan de slag kunt gaan om deze maand nog meer bezoekers & omzet te verhogen.

Maar zoals gezegd schuilt hier ook een gevaar in: dat het snel online is wil niet zeggen dat het goed gaat en dat je er geld mee zult verdienen.

Heel veel tuincentra die wij kennen, hebben ooit zelf een beetje gerommeld met Google Ads, zagen dat het veel geld kostte en weinig opleverde en hebben de conclusie getrokken dat het niet werkt.

Als je zonder strategie aan de slag gaat, dan werkt het inderdaad niet. Daarom nemen wij eerst even de tijd om een goede strategie uit te denken.

  • Wie wil je bereiken?
  • Wat ga je aanbieden?
  • Waarom moeten ze bij jou kopen of komen?

Alles verkopen aan iedereen is geen strategie, dus je moet goede keuzes maken. Daar helpen wij natuurlijk bij.

Als je een goede strategie hebt, dan helpt dat om winstgevende campagnes op te zetten.

3. Alles is meetbaar!

Als je advertenties plaatst moet je altijd maar afwachten wat het oplevert. Je weet ook nooit precies hoeveel omzet een Facebook post oplevert. Maar je kunt exact zien hoeveel bestellingen een Google Ads advertentie oplevert.

We zien vaak dat het meten van rendement vergeten wordt of niet goed is ingesteld in webshops. Maar als je niet goed meet wat er gebeurt op je webshop, dan weet je dus ook niet of je marketing budget goed besteed wordt.

Als wij campagnes opzetten dan kijken we goed na of alles goed gemeten wordt. Zo kunnen we snel zien hoeveel je Google Ads campagnes opleveren.

Voor één van onze buitenlandse klanten hebben we dit voorjaar een campagne opgezet om barbecues te promoten. Zo zie je dat hij €1.801,19 heeft uitgegeven voor 7.630 bezoekers. Zij hebben €26.464,75  besteed in zijn webshop en 190 aankopen gedaan:


 

Dit is echter niet het volledige beeld maar alleen de acties en verkopen die we hebben kunnen registreren. Er zijn een aantal dingen die niet meetbaar zijn maar die wel meetellen waardoor het echte resultaat nog hoger ligt:

  • Omdat sommige bezoekers cookies blokkeren is niet alle omzet gemeten, dus die zal hoogstwaarschijnlijk nog iets hoger liggen.
  • Bezoekers die online kijken en offline kopen zijn niet meengenomen in deze resultaten. Wij weten immers niet wat men in de winkel koopt.
  • Een deel van deze 190 klanten zal waarschijnlijk vaker komen shoppen. De Customer Lifetime Value is dus hoger dan deze ene aankoop.

Dit zijn neveneffecten van een Google Ads campagne die niet meetbaar zijn maar die wel plaatsvinden. Wij beperken ons echter tot het meten en optimaliseren van campagnes op basis van beschikbaar informatie. De bekende schrijver en Nobelprijs winnaar Daniel Kahneman noemt dat “What You See Is All There Is”.

Door de Google Ads campagnes goed in te richten, te koppelen aan Analytics én je website krijg je goed inzicht in de resultaten. Zo voorkomen je dat je onnodig veel budget besteed aan campagnes die niets opleveren.

 

4. Google Ads werkt lokaal & landelijk

We hebben aantal tuincentra die landelijk adverteert & verkoopt en dat gaat uitstekend, zoals je ook kon zien in het voorbeeld van een tuincentrum hierboven.

Voor webshops die landelijk door willen groeien is Google Ads dus een goede manier om nieuwe klanten te trekken. Omdat je je richt op trefwoorden en artikelen is branding minder belangrijk dan bij bijvoorbeeld folders of displaymarketing. Ook bereik je zo mensen buiten je eigen (social media) bubbel om.

Maar zou Google Ads ook werken als als je alleen regionaal wilt bezorgen?

Vanaf het noordelijkste puntje van Groningen (Noordkaap, toepasselijke naam) tot het zuidelijkste puntje van Vlaanderen (Manhaag) gebruikt men Google en klikken mensen op advertenties dus waarom zou dat lokaal niet kunnen werken?

Het mooie van Google Ads is namelijk dat je op regio kunt targetten. Zo zorg je ervoor dat jouw advertenties alleen getoond worden aan Google gebruikers uit jouw regio, bijv. 15 km om je tuincentrum heen.

Bovendien kunnen we je helpen om meer bezoekers naar je tuincentrum toe te trekken door Local Inventory Ads in te zetten. Google gebruikers zien dan direct waar jouw winkel gevestigd is en wat je openingstijden zijn:


 

Natuurlijk sluit het een het ander niet uit. Je kunt gerust landelijk adverteren met je webshop én een extra campagne voor jouw eigen regio opzetten. Maar als je met jouw tuincentrum alleen in de regio zichtbaar wilt zijn dan is dat dus prima mogelijk.

Wist je dat 46% van de zoekopdrachten in Google er op gericht is om iets te zien, doen, kopen of bezoeken in de buurt? De potentie is er dus!

Je weet nu waarom je Google Ads moet proberen dit voorjaar: maar ben je er ook klaar voor? Wij helpen je graag en kunnen je adviseren of het nuttig is om Google Ads voor jouw tuincentrum in te zetten. Bel of mail je accountmanager of mail info@gardenconnect.com, dan nemen we graag contact met je op.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: