Sander de Dijcker (Tuincentrum Osdorp) over de grote online groei van het afgelopen jaar

Fysiek is Tuincentrum Osdorp in Amsterdam redelijk ingebouwd. “De grond ernaast is op dit moment niet van ons. Er zijn dus twee opties, of de hoogte in of nog meer groeien op online gebied”, vertelt Sander de Dijcker die sinds 2016 bij Osdorp werkt. Daarvoor werkte hij bij Garden Connect: “Het was tijd om het van de andere kant te ervaren”. Dit interview komt uit onze whitepaper, wil je meer van deze interviews lezen? Bekijk de whitepaper!

 

Familiebedrijf

Het tuincentrum is van oudsher een familiebedrijf en ademt nog steeds die gemoedelijke sfeer uit. “Osdorp zorgt heel goed voor de medewerkers. Dat is wel heel fijn. Ook is de communicatie anders, omdat iedereen elkaar zo goed kent. Hierdoor kan je wat makkelijker begrip opbrengen voor de andere partij”, vertelt Sander om kwart voor acht ‘s ochtends vanuit de auto.

PIM

Bij Osdorp wordt er niet stilgezeten tot nieuwe ontwikkelingen worden voorgesteld. Het bedrijf is altijd heel actief op zoek naar verbeteringen. “We willen voorop lopen, dat is ook heel typerend voor de huidige directeur Ruud Ottenhof.” Zo heeft Osdorp een eigen PIM-systeem ontwikkeld. “We merkten dat het voor heel veel dingen handiger was om al je productinformatie op één plek te hebben. Vanuit daar kan je dan makkelijk alle informatie uitleveren naar andere kanalen en weet je dat de informatie altijd actueel is. Dit maakt het een stuk efficiënter en je bent minder afhankelijk van andere systemen. Vandaar dat we het PIM-systeem zijn gaan gebruiken. Deze kunnen we ook koppelen aan externe data waardoor je heel snel veel productinformatie kan toevoegen.”

Groei

Op online gebied is Tuincentrum Osdorp alleen maar aan het groeien en hebben ze een extra medewerker aangenomen die zich volledig op de webshop gaat focussen. “Het lukte de huidige werknemers niet om dit met de werkzaamheden voor de fysieke winkel te combineren en ze waren eigenlijk constant brandjes aan het blussen. We merken direct verschil nu het assortiment beter online staat.” Dit jaar wil Osdorp daar grote stappen in zetten. “Op dit moment zijn we ook samen met Garden Connect bezig om een nieuwe look en feel door te voeren voor de website. Het oude design was gewoon niet meer mooi en er waren een aantal nieuwe technieken die toegevoegd konden worden.”

 

Klantenkaart

De komende tijd ligt de focus op de integratie van de klantenkaart. “We hebben heel veel informatie, maar we doen er nog maar weinig mee. Het is een lastig traject om de kaart beter te integreren, maar er zijn al veel stappen in gemaakt. We willen veel gerichtere informatie bieden aan de klant. Wanneer een klant iets bij ons afrekent, is dit direct te zien in het online account. Met die informatie kunnen we nog gerichter informatie bieden aan de klant. Heeft de klant een balkon, dan zal hij met name geïnteresseerd zijn in producten die daaraan gerelateerd zijn. We willen dit nog veel verder ontwikkelen.”

Kijk ook eens naar de volgende berichten: