5 voorbeelden hoe content marketing het verschil maakt

Het team van content marketeers bij ons werkt voor meer dan 60 tuincentra en is het geheim achter veel websites en webshops. Dat een website met voldoende aandacht een stuk meer oplevert weten wij al lang, maar wat kunnen ze precies doen voor jouw tuincentrum? En waarom werkt een externe content marketeer beter dan iemand in eigen huis?

We geven je 5 voorbeelden waar onze content marketeers het verschil hebben gemaakt voor jouw collega’s en leggen je ook uit hoe content marketing precies werkt bij ons.
 

1. Jouw webshop beter structureren

Rood, bordeauxrood, licht rood, karmijn rood, dieprood en zo zijn er nog 50 tinten rood, of grijs zo je wilt, te bedenken.

Maar een klant die een plant of ander product zoekt weet niet precies het verschil tussen bordeauxrood of dieprood dus als je dit in een zoekfilter gebruikt is dat verwarrend.

Eén van onze content marketeers kwam dit tegen in een webshop van een van onze klanten:

Voorbeeld productfilter

Dit oogt verwarrend en klanten krijgen keuzestress. Teveel keuze leidt tot verwarring en dus haakt men af. Gelukkig wist onze content marketeer het filter te vereenvoudigen:

Voorbeeld productfilter verbeterd

Het consistent maken en houden van data is iets wat we vaak doen: dit helpt klanten bij het zoeken en het resultaat is natuurlijk dat er meer verkopen plaats hebben.
 

2. Oeps, er ging iets fout

Op iedere website gaat er weleens iets mis en je krijgt dan de bekende 404 melding te zien. Het is onmogelijk om dit te voorkomen, al is het maar omdat jouw klanten een typefout kunnen maken waardoor ze op zo’n pagina eindigen.

De gemiddelde 404 pagina ziet er als volgt uit:

Voorbeeld 404-pagina

Dit is niet heel inspirerend natuurlijk: een klant loopt vast en je helpt hem nu ook niet vooruit.

Eén van onze content marketeers is hiermee aan de slag gegaan en heeft er een mooiere pagina van gemaakt:

Voorbeeld 404-pagina verbeterd

Naast de foto van de verwelkte plant zie je dus meteen links naar de belangrijkste onderdelen van de website en een uitnodiging om contact op te nemen.

Zo help je jouw website bezoekers op weg naar de juiste informatie en geef je ze een goed gevoel, ondanks dat er even iets mis ging.

Wil je jouw eigen 404-pagina zien? Ga dan naar jouw eigen domein en typ er iets geks achter: www.jouwdomeinnaam.xx/404fout bijvoorbeeld.
 

3. Klimaatpleinen

We krijgen vaak de vraag of het nodig is om een professionele content marketeer in de arm te nemen, want het is toch goedkoper om zelf een student of stagiair aan te nemen?

Goedkoper zal het zeker zijn, maar het verschil is dat onze content marketeers fulltime bezig zijn met de tuinbranche.

Een goed voorbeeld daarvan zijn de klimaatpleinen. Als partner van Tuinbranche Nederland weten wij hier veel vanaf en hebben we ook contact met ze over de ontwikkeling van de klimaatpleinen. Een aantal van onze content marketeers heeft ook de opleiding tot Klimaatplein-ambassadeur gevolgd.

Met deze kennis kunnen we betere content maken dan de gemiddelde student of stagiair. Zie hier het voorbeeld van een tuincentrum dat een klimaatplein heeft. We hebben informatie over het klimaat gekoppeld aan beelden uit de winkel en artikelen uit de webshop:

Groen Klimaatplein

Omdat ons team van content marketeers bekend is met de tuinbranche maar óók met online marketing kunnen ze je dus helpen door goede, relevante content te plaatsen die ook nog eens goed gevonden wordt in Google.

4. Het 3H model

Onze content marketeers werken volgens het 3H model van Google.

Kort gezegd houdt dit in dat je 3 types content hebt op een website:

  • Hero content, grootschalige campagnes die je enkele keren per jaar inzet
  • Hub content, wisselende content zoals nieuws, tips en events
  • Hygiene content, welke je altijd nodig hebt zoals productinformatie in een webshop of de pagina met informatie over jouw tuincentrum

Nu klinkt een model altijd abstract, dus hoe zet je dit in?

Voor een van onze opdrachtgevers hebben we begin januari de hero content gericht op grote, groene kamerplanten. De header van de website is daarop aangepast:

Voorbeeldfoto

En we hebben een aantal blogs geschreven over kamerplanten op basis van trefwoorden die consumenten veel gebruiken in Google. Bijvoorbeeld dit blog over kamerplanten die weinig licht nodig hebben:

Voorbeeldfoto

En deze is uiteraard ook gedeeld op social media:

Voorbeeldfoto

Daarnaast hebben we de homepage een update gegeven en in het teken gezet van kamerplanten:

Voorbeeldfoto

Door een aantal weken lang consistent content te plaatsen op de website en in social media over een bepaald onderwerp komt de boodschap goed over.

Het resultaat? Meer verkochte kamerplanten!

Eind februari is de website weer gewijzigd en de focus verschoven naar het tuinseizoen.

Het 3H model gebruiken we ook om te bepalen waar op jouw website prioriteiten moeten liggen. Je kunt wel een  Hero-campagne opzetten, maar als de basis (hygiene) niet goed is dan bouw je een campagne op drijfzand.
 

5. E-mails updaten

Het is belangrijk om klanten van het begin van het aankoopproces tot aan het einde professioneel te benaderen. De inhoud en vorm van de communicatie is daarbij erg belangrijk.

Voor één van onze klanten bedacht een content marketeer om de bevestigingsmails die uit de webshop en website komen te verbeteren en professionaliseren.

Dit was de opzet van de mails voordat ze begon met het verbeteren:

En na het wijzigen was de opmaak flink anders:

Voorbeeldfoto

Zoals je ziet is de huisstijl goed toegepast en zijn er foto’s en buttons toegevoegd. Op het moment dat je een vraag stelt aan een winkel en je krijgt een nette, professionele mail terug dan schept dat meer vertrouwen bij de klant. En meer vertrouwen betekent meer online aankopen of winkelbezoek!
 

Maar hoe werkt content marketing bij Garden Connect dan?

Je begrijpt nu dat content marketing belangrijk is. Zonder goede content kun je online geen succes hebben. Maar hoe werken de content marketeers bij Garden Connect dan?

Het is goed om te weten dat iedere marketeer voor een select aantal tuincentra werkt. Zo leren ze jou en je bedrijf kennen. Ze werken een vast aantal uur per week of maand aan een website.

Onze content marketeers weten alles van huis, tuin & dier omdat ze zich richten op de tuinbranche. Ze lezen boeken, volgen opleidingen en cursussen en zijn dus gespecialiseerd in content voor jouw bedrijf. Daarnaast kennen ze het Garden Connect platform van binnen & buiten en kunnen dus alle trucjes toepassen die er zijn!

Wil je meer weten over content marketing? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt je accountmanager mailen of bel ons op +31 20 700 8250, dan helpen we je graag verder.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: