"Ik geloof sterk in een goede samenwerking"

Toen ruim veertig jaar geleden bloemisterij Vincent in Dendermonde (Oost-Vlaanderen) werd overgenomen was het nog een klein bedrijf met enkel snijbloemen en wat planten in het assortiment. “Langzaam heb ik dat uitgebouwd naar een volledig tuincentrum met tuinmeubels, meststoffen, barbecues, binnen- en buitenplanten en als specialisatie tuinvijvers”, vertelt Luc Eeckhoudt. Dit interview komt uit de whitepaper 'Uitdagende tijden vragen om online oplossingen'. Wil je meer inspirerende interviews lezen? Download dan onze whitepaper!

 

Volgende generatie

In 1979 stapte eigenaar Luc Eeckhoudt alleen in het bedrijf. Nu zit sinds vijf jaar zijn dochter er ook bij in. “Ik ben inmiddels al 63 jaar, dus het is de bedoeling dat zij over enkele jaren alleen verder gaat.” Naast Luc en zijn dochter zijn er twaalf vaste werknemers in dienst en afhankelijk van het seizoen nog een aantal flexwerkers.

 

Vijvers

Tuincenter Vincent heeft als specialisme tuinvijvers. “Toen 35 jaar geleden de vijvers opkwamen hebben we daarop ingespeeld. Wij hebben tuinvijvers opgenomen in ons assortiment. Daar komt bij dat ik zelf altijd een sterke interesse in tuinvijvers heb gehad en het is belangrijk dat je genoeg vakkennis beschikt over een product wat je verkoopt. Wij leggen zelf geen vijvers aan, maar geven advies en hebben alles wat de klant nodig heeft.”

Tuincenter Vincent

Samenwerking

Inmiddels is Tuincenter Vincent al ruim acht jaar klant bij Garden Connect. Al jaren werkt Luc Eeckhoudt samen met Nederlandse bedrijven en ook gaat hij vaak naar veilingen. “Het is niks nieuws onder de zon, al moet ik wel altijd goed luisteren om alles te kunnen verstaan.” 

Toen het bedrijf merkte dat online erg aan het groeien was, is Garden Connect ingezet. “In eerste instantie was dit vooral voor het beheren van de website. Dit is verder gegroeid tot een webshop en komend jaar gaan we nog meer doen als het gaat om de online zichtbaarheid van ons bedrijf. Er zijn best klanten die soms wel een uur rijden om bij ons te komen en die besteden dan direct ook veel budget in het tuincentrum. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in Local SEO marketing.”

Tuincenter Vincent

Belangenbehartiging

Naast eigenaar te zijn van Tuincenter Vincent, zet Luc Eeckhoudt zich ook graag in voor de belangen van zijn collega’s in de tuinbranche. Daarom is hij voorzitter van de Belgische Tuincentra Vereniging (BTV). “Ik geloof sterk in een goede samenwerking. Twee leden kunnen op bepaalde gebieden elkaars concurrent zijn, maar dat neemt niet weg dat ze op diverse andere vlakken juist heel goed kunnen samenwerken. Soms moet je even een andere pet opzetten om samen hetzelfde doel te bereiken. Je kan elkaar dan op een ander moment weer beconcurreren.”

Kijk ook eens naar de volgende berichten: