De perfecte manier om klanten naar jouw tuincentrum te trekken met Google Shopping

Een wereldwijd onderzoek  onder consumenten heeft aangetoond dat 76% van de offline aankopen online begint: klanten willen weten welke winkel de producten verkoopt die ze zoeken. Ze zoeken  ook praktische informatie zoals openingstijden, een telefoonnummer en het adres op.

Google is de plek waar veel klanten beginnen met hun klantreis en Google Shopping is waar ze nieuwe producten vinden. Wist je dat je Google Shopping kunt gebruiken om jouw winkelvoorraad te promoten? Garden Connect heeft geëxperimenteerd met Google Local Inventory Ads dit voorjaar en je kunt over de verrassende resultaten lezen in dit artikel!

We delen ook graag een stappenplan hoe je jouw eigen Local Inventory Ads kunt opstellen.

Wat is Google Local Inventory Ads?

Voordat we deze stappen toelichten, leggen we je uit wat Local Inventory Ads is en hoe dit werkt.

Local Inventory Ads is een tool die je kunt activeren op Google Shopping om advertenties te tonen aan klanten uit jouw regio die gericht zijn op winkelbezoeken.

Deze advertenties bevatten relevante informatie voor potentiële klanten die offline iets willen kopen, zoals:

●      Je adres

●      De afstand van de locatie tot aan jouw tuincentrum

●      Openingstijden

●      Google Maps kaart met de locatie

Voeg een afbeelding toe van het product, de naam en de prijs en de consument heeft alle informatie die hij nodig heeft om langs te komen!

De case: 181 winkelbezoeken via Google

Een van onze klanten verkoopt een breed aanbod aan producten online: tuingereedschap, kamerplanten en nog veel meer. Ze deden al veel aan online advertenties in Google Shopping waardoor hun online omzet sterk is gegroeid.

Maar ze vroegen zich ook af hoe ze het verkeer in het tuincentrum konden verhogen.

We hebben geopperd om Google Local Inventory Ads te proberen. De huidige webshop feed hebben we gekoppeld aan de Local Inventory Ads en we zijn begonnen met het optimaliseren van de feed en de advertenties.

Door de strikte regel in de EU is Google verplicht om gratis vertoningen aan te bieden op het Google Shopping platform dus we hebben ons gefocust op de gratis vertoningen voordat we meer geld zouden besteden aan advertenties.

Het resultaat na de eerste maand:

●      14,880 bekeken producten

●      181 clicks

Dat betekent dat 181 klanten geïnteresserd waren in meer informatie over dit tuincentrum. Volgens verder onderzoek van Google, leidt 18% van de clicks op Local Inventory Ads tot een winkelbezoek. Dat betekent dat dit tuincentrum 33 extra bezoekers had, gratis!

Dat klinkt misschien nog niet té indrukwekkend, maar 33 nieuwe klanten in een maand betekent:

●      390 nieuwe klanten per jaar

●      Gemiddeld bezoekt een klant een tuincentrum 4 keer per jaar

●      Dat betekent 1560 extra winkelbezoeken

●      Een gemiddelde besteding ligt rond de 35 euro

●      Dat betekent dat de extra omzet per jaar op 54,600 euro uit komt

●      …. en volgend jaar begint dat opnieuw met 33 nieuwe klanten!

Over de berekening valt te discussiëren maar het idee is helder: het gaat niet alleen om 181 clicks of 33 nieuwe klanten. Het gaat om terugkerende klanten die uit deze clicks voort komen!

Uiteindelijk is het enige wat we hiervoor hebben gedaan een gratis advertentie opzetten!

Hoe zet je Google Local Inventory Ads op?

Nu je weet hoe Google Local Inventory Ads werken en hoe deze kunnen zorgen voor meer winkelbezoeken. De volgende stap is het opzetten van Local Inventory Ads voor jouw tuincentrum.

Het eerste dat je moet weten is dat je voor Local Inventory Ads een winkel moet hebben die open is zonder afspraken of restricties.

Het Google Merchant Center instellen

Als je voldoet aan de voorwaarden en je wilt graag meer klanten naar je tuincentrum trekken - en we vermoeden dat je dat wilt - dan kun je beginnen met het instellen van je accounts.

Het eerste dat je moet doen is het instellen van het Google Merchant Center account. Lees dit artikel op de Google site voor meer informatie.

Als dit gedaan is, is het belangrijk dat jouw Google Mijn Bedrijf profiel up to date is. Voeg de openingstijden toe en vergeet niet om een winkel code toe te voegen.

Het laatste dat je nodig hebt is een Google Ads account, dat gekoppeld is aan het Google Merchant Center account.

Is dit gelukt? Goed zo! Dan kun je Local Inventory Ads instellen in het Merchant centre.

  1. Log in op het Merchant Center account
  2. Klik op Groei in het navigatie menu links
  3. Klik op beheer programma's
  4. Klik op Starten met Local Inventory Ads
  5. Bevestig dat je voldoet aan de voorwaarden voor Local Inventory Ads
  6. Klik op de +knop
  7. Kies het land waar jouw tuincentrum is gevestigd.

Als dit klaar staat, kun je de product feeds opzetten.

Google Shopping Feeds & Local Inventory Feeds

Google moet het verschil snappen tussen de producten die je in de winkel hebt en daarom moet je data vanuit jouw webshop in het Merchant Center zetten. Het Garden Connect platform heeft meerdere opties om dit automatisch te doen en we kunnen ook data halen uit jouw kassasysteem.

Er zijn twee feeds die je nodig hebt:

●      Een complete Google Shopping feed met alle producten die je mogelijk wilt promoten.

●      Een Local Inventory Feed (per winkel, als je er meerdere hebt)

Deze 2 feeds samen zorgen ervoor dat Google het verschil ziet tussen de verschillende producten die je in de winkel hebt. Je kunt deze feeds opzetten in jouw webshop, een derde partij vinden die je hierbij helpt, of de opties gebruiken in het Garden Connect platform.

Local Inventory verificatie

Wanneer de feeds klaar staan en goedgekeurd zijn, zal Google contact met je opnemen om een inventory check te doen. Dit kan gedaan persoonlijk worden gedaan, of via de telefoon.

Het is belangrijk om te weten dat Google je zal verzoeken om vragen van je voorraad en prijzen te nemen. Daarom is het belangrijk dat deze informatie regelmatig en automatisch wordt bijgewerkt.

Wanneer dit gedaan is, kun je beginnen met profiteren van gratis Google Local Inventory ads en het boosten van jouw bestaande Google Shopping Ads campagnes.

Aan de slag?

Het beheren van jouw Google Merchant Center en het up to date houden van jouw Local Inventory Ads is iets wat je zelf kunt doen, maar je kunt wel overwegen om dit met experts te bespreken. Het zal je waarschijnlijk veel tijd schelen, het komt sneller online en je bent er zeker van dat je profiteert van Local Inventory Ads en andere kansen!

Als je vragen hebt over Local Inventory Ads voor jouw tuincentrum, neem dan contact met ons op door te  bellen naar +31 20 700 8250 of stuur een mail naar info@gardenconnect.com.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: