Een duurzame GRS Novemberbeurs

Dat websites duurzaam kunnen zijn heeft Garden Connect de afgelopen dagen laten zien op de GRS Novemberbeurs in Boskoop. Het beursthema was duurzaamheid en ook online kan daar een steentje aan bijgedragen worden. 

Alle GRS leden konden tijdens de beurs een tegel komen wippen op de Garden Connect stand: voor iedere papieren tegel die gewipt is, plant Garden Connect een boom via de organisatie Trees for All. In twee dagen tijd zijn er 22 tegels gewipt en Garden Connect gaat dus zorgen voor een hoop nieuwe bomen, ergens in ons land.

Webshops & duurzaamheid

Webshops zijn van nature niet duurzaam omdat producten van A naar B verzonden worden. Toch kan er een hoop gedaan worden om webshops duurzamer te maken:

  • Consumenten kunnen geholpen worden om online duurzame producten & alternatieven te vinden. Bijvoorbeeld door het aanprijzen van een biologisch middel in plaats van een chemisch middel.

  • Vergroening is belangrijk en steeds meer consumenten kopen planten online. Hier spelen tuincentra nu al fanatiek op in.

  • Vervuilende vervoerders maken steeds vaker plaats voor alternatieve aanbieders die per fiets of elektrische bestelbus bezorgen.

Door hier aandacht aan te besteden kunnen webshops, stap voor stap, duurzaam worden. 
 

Groen Klimaatplein Tuinbranche Nederland

Tuinbranche Nederland was aanwezig om het Groen Klimaatplein onder de aandacht te brengen. Garden Connect werkt intensief samen met Tuinbranche Nederland op dit thema. Een groot aantal medewerkers van Garden Connect volgt, net als winkelmedewerkers, de opleiding tot klimaatambassadeur. 

Ook wordt er binnen de content marketing diensten van Garden Connect veel aandacht besteed aan duurzaamheid, omdat de vraag en het zoekvolume in Google de afgelopen jaren flink zijn toegenomen. 

De volgende GRS beurs is in februari en die zal in het teken staan van de Kerst

Kijk ook eens naar de volgende berichten: