Even voorstellen: Kirsten van Popering

Kirsten is ruim 3 jaar werkzaam bij Garden Connect als content marketeer. In deze blog stellen we haar graag aan je voor!

Als content marketeer werkt Kirsten voor haar eigen vaste klanten, waarvan ze de website en webshop up to date houdt. Ze schrijft blogs, zorgt dat de homepage netjes is en werkt bijvoorbeeld aan de conversie optimalisatie van webshops. “Daarnaast heb ik ook veel contact met klanten, wat ik erg leuk vind in mijn werk.”

Kirsten haar lievelingsplant is de Calathea, die toevallig ook op de foto staat! “Deze heeft altijd mooie kleuren in het blad, dat spreekt mij het meeste aan. Ik heb er zelf ook eentje waar ik erg blij mee ben.”
 

Van stage tot baan

Voordat Kirsten bij Garden Connect kwam werken heeft ze de opleiding Media, Informatie en Communicatie gedaan aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna volgde ze een thuisopleiding in zoekmachine optimalisatie en deed ze vrijwilligerswerk bij het Bloemencorso van de Bollenstreek. Tijdens haar studie volgde Kirsten stages bij het Haarlems Dagblad en een stage op de webredactie van de AVROTROS. “Toen kwam ik er achter dat ik online werk echt heel leuk vond zoals nieuwsberichten, social media en nieuwsbrieven. Al deze dingen doe ik nu ook allemaal in mijn werk.” 
 

Persoonlijk contact

Kirsten werkt nu iets langer dan 3 jaar bij Garden Connect en een aantal klanten heeft ze al vanaf het begin. Dat contact gaat erg goed en dat vindt ze een leuk onderdeel aan haar werk. “Het werkt prettig als je elkaar goed kent en ik vind het zelf erg leuk om een langere tijd samen te werken met de klant. Ik ben ook erg trots op ons content marketing team in het algemeen. We hebben veel stappen gezet waar ik trots op ben, een shoutout naar onze manager Nikkie is dan ook zeker op zijn plek! Toen ik bij Garden Connect kwam werken had ik veel zin in een nieuwe uitdaging. De eerste indruk was meteen positief met erg leuke collega’s, een goede sfeer en goed contact met elkaar.”

“Regelmatig ga ik een kijkje nemen in de tuincentra, omdat ik het interessant vind hoe het er in de winkels aan toe gaat, maar ook hoe de winkels eruit zien en wat er op dat moment speelt. Daarnaast ben ik laatst ook bij Esschert Design geweest. Daar kreeg ik zo veel informatie over het merk, dan krijg ik er veel meer gevoel bij als ik daarover schrijf. Dat vind ik echt heel leuk en inspirerend.”

Kirsten is vaak in de keuken te vinden, want ze is gek op koken en bakken. Daarnaast houdt ze ervan om naar concerten te gaan en gaat ze er graag op uit met haar verloofde Bob. Ook doet ze veel leuke dingen met haar familie of vriendinnen.
 

Moestuin expert

Het afgelopen jaar heeft Kirsten zich verdiept in het moestuinieren. “Ik was zo enthousiast dat ik binnen de kortste keren tomaten, sperziebonen, courgettes en radijsjes in mijn tuin had staan.”  In de toekomst wilt Kirsten graag blijven groeien in zowel haar werk, als in haar functie als content marketeer en wellicht expert worden op een bepaald gebied.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: