Unboxing video: hoe 6 retailers planten verzenden!

Steeds meer consumenten kopen hun planten online: in 2020 liep dit in Nederland al op tot meer dan 10% en deze trend heeft zich doorgezet in 2021. Waar het online kopen van planten eenvoudig en snel is, is het verkopen van planten via het internet best een uitdaging. Met name het verpakken en verzenden is een struikelblok voor vele ondernemers in de tuinbranche. Ook wij vroegen ons af hoe je dat nu het beste kunt doen. Vandaar dat we op onderzoek uit zijn gegaan.

De afgelopen weken hebben we bij zes Nederlandse webshops planten gekocht om te zien hoe zij de planten op het Garden Connect kantoor in Zwanenburg zouden bezorgen. Van het uitpakken hebben we een unboxing video gemaakt waarin we alle ins- & outs laten zien, dus bekijk de video hieronder:

Plant unboxing

In de video laten we zien hoe we planten uitpakken die bezorgd zijn door:

  • Bakker.com
  • Directplant
  • Intratuin
  • Kadoboompje
  • Plantsome
  • Sprinklr
     

Verzendverpakkingen voor planten kopen

Nu is de vraag natuurlijk: waar kun je deze verpakkingen kopen? Om je te helpen hebben we contact gezocht met leveranciers van verzendverpakkingen. De leveranciers die hierbij, wat ons betreft, het meest complete assortiment kunnen leveren zijn Click-Pax en Broekhof.

Click-Pax is leverancier van modulaire plantverpakkingen aan, waarbij duurzame materialen en veiligheid centraal staan. Het unieke clicksysteem maakt het gebruik van plastic overbodig en zorgt  voor een snelle en efficiënte manier van verpakken. De dozen bieden plaats voor meerdere planten en je kunt ervan uitgaan dat iedere plant veilig op de plek van bestemming aankomt. Bekijk hier het aanbod van Click-Pax

Broekhof is een welbekende leverancier in de branche die in samenwerking met Paardekooper, kwalitatief hoogwaardige verzendverpakkingen voor alle soorten en maten planten aanbiedt. De brochure met het complete assortiment is hier te bekijken. Zoals je zult zien komen de verpakkingen uit het assortiment overeen met enkele uit de video waarvan de planten in goede staat zijn aangekomen.
 

Meer weten over het online verkopen van planten?

Ben je enthousiast geworden en wil je starten met het online verkopen van planten? Neem dan deel aan onze Lunch & Learn sessie: "Alles wat je moet weten over het online verkopen van planten". Schrijf je in op onze events pagina.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: