Even voorstellen: Sander Admiraal

Sander werkt sinds 2013 bij Garden Connect en is van online marketeer uitgegroeid tot manager van de online marketing afdeling. In deze blog stellen we je graag aan hem voor!

Als manager van de online marketing afdeling, zorgt Sander er mede voor dat het online marketing team en de bijbehorende diensten zich blijven ontwikkelen. In 2013 begon Sander bij Garden Connect als online marketeer. “Mijn eerste indruk was: er zijn 3 jonge ondernemers met een plan en daar wil ik graag deel van uitmaken. In de tussentijd zijn ze van 3 jonge ondernemers naar 3 visionairs in de tuinbranche gegaan. Ik vond de laagdrempeligheid en horizontale organisatiestructuur erg prettig. Er was meteen een goed vertrouwen en goed contact tussen de werkvloer en de drie eigenaren.”
 

Van de muziekindustrie naar de tuinbranche

Sander begon zijn werkzame leven in de muziekindustrie als online marketeer. Daarna werkte hij een jaar bij een Amerikaans reclamebureau in Amsterdam. Met name zijn tijd in de muziekindustrie heeft hij als erg leerzaam ervaren. “De muziek werd wereldwijd verkocht, maar bij de marketing per land en werelddeel  hou je continu rekening met de lokale markt. Het was heel interessant qua marketing om op deze manier aan marktonwikkeling te doenen ermee te werken.” In 2013 begon Sander bij Bratpack als online marketeer. “Eerst waren we een online marketing afdeling met 2 personen. De online marketingafdeling en diensten stonden nog relatief in de kinderschoenen bij Bratpack. Ik had daar wel een visie over, ook door het Amerikaanse reclamebureau waar ik heb gewerkt. Zo zag ik met name een gedifferentieerd aanbod in diensten voor me en het opbouwen van een band met klanten. Inhoudelijk ben ik daar steeds verder in gegroeid en toen ben ik via senior marketeer en de groei van de afdeling mij volledig gaan richten op de ontwikkeling van online marketing afdeling binnen Garden connect.”
 

Teambuilding

Sander is het meeste trots op het online marketing team, dat al een lange tijd bij elkaar is. “In deze tijd hebben we veel steunpilaren van de online marketingafdeling binnen boord weten te houden, zoals Victoria en Barry. Onze verloop is laag en ik ben er trots op dat we de verantwoordelijkheid geven aan iedereen om aan het roer te staan van je eigen succes.” Verder vindt Sander de diensten die worden neergezet binnen Garden Connect heel effectief. Tuincentra hebben veel aan de diensten die ontwikkeld worden en daarmee vormt Garden Connect de verbinding tussen de online consument en de fysieke winkel. “Ik vind het heel leuk om bijvoorbeeld Barry te zien ontwikkelen in het team. Hij begon als stagiair en als je ziet waar hij nu staat vind ik het erg mooi om daarbij betrokken te zijn.”

In zijn vrije tijd gaat Sander graag hardlopen of trainen in de sportschool. Daarnaast is hij een jonge vader van Melle van 9  maanden. Een recente hobby die hij is gestart is fotograferen in de natuur. Qua natuur en planten zijn Sander’s eigen favorieten de kurkumaplant en de palmboom. De kurkumaplant blijft mooi groen en heeft een mooie subtiele bloem, daarom is dit zijn favoriete kamerplant. De waaierpalm is Sander’s trots in de tuin, zoals hij zelf zegt “Ieder jaar zie ik hem groeien en tel ik hoeveel bladeren hij heeft geschoten.”
 

Toekomstvisie

“Wat ik zou willen bereiken is dat we als online marketingbureau nóg meer een stabiele naam in de tuinbranche wereldwijd krijgen. We zijn bekend in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk, maar ik zie veel groeipotentieel in Noord-Amerika, daar zijn veel tuincentra die onze hulp goed kunnen gebruiken.” Verder benoemt Sander de kansen op het gebied van Artificial Intelligence en Augmented Reality. “De consument raakt steeds meer gewend aan het gebruik van diverse online applicaties en toolings. Als we gebruik maken van de techniek die er is, dan kunnen we als bedrijf intern en qua online oplossingen nog meer groeien. Zo groeien we niet alleen om te groeien, maar met het doel om meer tuincentra te kunnen helpen.”

Kijk ook eens naar de volgende berichten: