Meer tuinmeubels verkopen via Augmented Reality

De komende maanden gaan consumenten weer online om een nieuwe tuinmeubelset te kopen: in 2020 heeft 34% online tuinmeubelen gekocht of bekeken en dit zal in 2022 niet minder zijn. Maar het online kopen van nieuwe tuinmeubelen is best lastig zijn, want past die loungeset wel goed in de tuin? 

Garden Connect introduceert Augmented Reality zodat consumenten zelf kunnen zien hoe tuinmeubelen eruit zien. “Via een link op de productpagina kan de consument op zijn smartphone de tuinmeubelset in zijn eigen tuin plaatsen. Zo wordt het aankopen van een nieuwe tuinmeubelset een stuk eenvoudiger.” aldus Edwin Meijer namens Garden Connect.Gebruik Augmented Reality zorgt voor meer online verkopen

“Er is al veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van AR in webshop en de conversiepercentages stijgen met ongeveer 94%. Dat is ook niet zo gek, want de consument krijgt een getrouw beeld of een product goed in zijn huis of tuin past.”

Er zijn al een aantal webshops die gebruik maken van AR om tuinmeubels te tonen. “Tuinmeubels zijn dure aankopen en dus zijn we daarmee begonnen. We hebben inmiddels ook de eerste webshop die gebruik maakt van onze pot & plant configurator. De bezoeker kiest hier een pot, plant en kan de combinatie dan in zijn eigen woonkamer zetten. Het bestellen gaat daarna met 1 klik.”

AR modellen

“Onze ambitie is om iedere webshop in de tuinbranche te helpen om AR in te zetten, ook als ze niet op ons platform zitten. Het is een nieuwe technologie die goed past bij producten die tuincentra verkopen, want die zijn visueel sterk en soms best duur. Naast tuinmeubels gaat het dan om barbecues, sfeerartikelen en natuurlijk ook om planten.”

Iedere gebruiker krijgt toegang tot de database van AR modellen: “De grootste uitdaging bij de implementatie van AR is om de modellen te maken. Omdat wij meer dan 300 winkels hebben die deels dezelfde producten verkopen kunnen we dit snel organiseren. Op dit moment hebben we al meer dan 500 modellen van bekende merken beschikbaar en dat aantal groeit snel.”
 

Wat is Augmented Reality (AR)?

Met Augmented Reality kunnen website bezoekers via hun smartphone producten virtueel in hun eigen huis of tuin plaatsen. Met AR worden digitale beelden en de werkelijkheid dus gecombineerd. Het is de ideale manier voor consumenten om een indruk te krijgen of die tuinmeubelset goed staat in de eigen tuin of op hun balkon. Vrijwel iedere Android en iOS telefoon ondersteunt AR en er is geen aparte app voor nodig om het te gebruiken.

De Augmented Reality oplossing is voor iedereen toegankelijk, ook als er geen gebruik gemaakt wordt van het online platform van Garden Connect zelf.
 

Meer informatie

Wil je meer weten, ga dan naar www.gardenconnect.com/nl/augmented-reality of bel +31 20 700 8250.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: