Garden Connect partner van Groen Klimaatplein

Onder het mom van "Samen aan de slag voor een groener Nederland" heeft Garden Connect zich aangemeld als partner van het Groen Klimaatplein. Inmiddels zijn er al 50 klimaatpleinen geopend welke te vinden zijn in verschillende tuincentra. 

Het Groen Klimaatplein is een initiatief van Tuinbranche Nederland waar het belang van een groene tuin onder de aandacht wordt gebracht. Met tips, voorbeelden en subsidies van de gemeente kunnen inwoners aan de slag om hun tuin aantrekkelijk te maken voor vogels, bijen, vlinders en andere dieren, maar ook hoe om te gaan met extreme hitte en heftige regenbuien. 

Omdat wij de websites beheren van een groot aantal tuincentra dat een klimaatplein heeft, kunnen wij bijdragen om deze tips en voorbeelden ook online onder de aandacht te brengen. 
 

Onderwerpen Groen Klimaatplein

De klimaatpleinen kennen vier pijlers die allen zijn gefocust op meer leven in de tuin, het tegengaan van extreme hitte en hoe om te gaan met heftige regenbuien: 

 • Groene daken
  Een groen dak helpt tegen extreme hitte, neemt regenwater op en vergroot natuurlijk de biodiversiteit.
 • Water in de tuin
  Regentonnen, vijvertjes, wadi's en meer voorbeelden hoe je water in de tuin kunt opslaan én weg kunt laten lopen. 
 • Tegel eruit! Wat erin?
  Allerlei ideeën om van grauw naar groen te gaan. 
 • De levende tuin
  Tips voor meer bijen, vogels en vlinders in de tuin. 

Ambassadeurs Groen Klimaatplein

Het content marketing team van Garden Connect heeft recent de opleiding tot ambassadeur van het Klimaatplein gevolgd. Tijdens deze opleiding is ingegaan op de vier pijlers die hierboven genoemd staan.

Deze kennis wordt toegepast in de online communicatie waardoor deze beter past bij de doelstellingen die er zijn én consumenten op weg helpt naar een groenere leefomgeving. 
 

Samenwerking is essentieel

De opgave is groot en niemand kan het alleen: er zijn ontzettend veel organisaties die zich inzetten voor de klimaatverandering en die allen op hun eigen manier een steentje bijdragen. Daar sluiten wij ons natuurlijk graag bij aan.

Regelmatig zijn er campagnes zoals de Maand van de bij, het NK tegelwippen en de Week van de groene tuin. 

Door deze campagnes ook op de websites, nieuwsbrieven en social media kanalen van de deelnemende tuincentra te plaatsen, hebben we een nog groter bereik. 
Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op via info@gardenconnect.com of bel (+31) 20 700 8250.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: