Even voorstellen: Marcel Rummens

Marcel werkt bij Garden Connect als Technical Lead en in deze blog stellen we je graag aan hem voor!
 

Technical Lead

“Als Technical Lead heb ik een aantal taken. Als voornaamste taak zoek ik constant naar verbeteringen in onze systemen en werkwijze. Daarnaast geef ik technisch gezien de richting aan voor onze developers. Om onze code richtlijnen zo goed mogelijk aan te houden, bepaal ik in grote lijnen hoe applicaties ontwikkeld moeten worden. Als iets de verkeerde kant op gaat dan trek ik het recht. Verder doe ik ook voor een deel het serverbeheer. Waaronder tegenwoordig het opzetten en beheren van de nieuwe cloud configuratie. Hiermee kunnen we in de toekomst makkelijker opschalen indien het te druk wordt op de servers. Ten slotte doe ik ook nog steeds regelmatig zelf programmeren aan de systemen. Dat zijn zo’n beetje de technische zaken waar ik mij vooral mee bezighoud.”
 

Sollicitatie in een klusbroek

“Ik ben in 2010 als 19-jarige begonnen als stagiair back-end developer. Toen ik op het MBO zat verhuisden wij naar Zwanenburg en had ik een stage nodig, het liefst een beetje in de buurt. Ik zocht op “php stage zwanenburg” (of iets dergelijks) en de eerste hit die ik kreeg in Google was Bratpack (de toenmalige naam van Garden Connect). In het midden van alle hectiek van de verhuizing ben ik per ongeluk naar de sollicitatie gekomen met verf vlekken op mijn broek, maar dat maakte gelukkig niets uit en kon ik hier meteen aan de slag! De eerste indruk was meteen positief. Na mijn stage ben ik parttime blijven werken bij Bratpack en na het afronden van mijn MBO en HBO ben ik fulltime aan de slag gegaan en nooit meer weggegaan.” Als 19-jarige vond Marcel het team erg gezellig, met veel jonge collega’s. “Het leuke team is ook een van de grootste redenen dat ik al zo lang bij Garden Connect werkzaam ben. Het 12,5 jarige jubileum ga ik makkelijk en met plezier halen.”
 

Het nieuwsbriefsysteem

“Tijdens mijn stage heb ik in mijn eentje het nieuwsbriefsysteem van Bratpack geschreven. Hoewel het inmiddels alweer sterk verouderd is en niet meer door ons zelf gebruikt wordt, heeft het toch 10 jaar goed gewerkt. Dat vind ik wel leuk om te zien. Verder heb ik in de afgelopen jaren langzaam maar zeker de ontwikkeling van bijna alle interne systemen op mij genomen en met diverse tools en een framework het werk van mijn collega’s makkelijker gemaakt, daar ben ik best wel trots op.” Dat maakt ook dat Marcel op dit moment betrokken is bij de grote vernieuwing van het Garden Connect platform.
 

KISS & DRY

“Wat ik altijd probeer is om code zo goed mogelijk onderhoudbaar te maken. Dat houdt in dat het goed te lezen is en dat collega’s snappen wat er staat. De kunst is om het zo eenvoudig mogelijk te maken. Een van de grootste valkuilen van programmeren is namelijk het onnodig complex te maken. Om dat zo veel mogelijk te voorkomen hanteren wij o.a. de KISS (keep it simple stupid) en DRY (don’t repeat yourself) programmeer principes. Ik word er altijd wel blij van als er weer een mooi stuk code staat.”

 

Lepelplant

Thuis heeft Marcel niet veel met planten, dat komt vooral omdat hij ze regelmatig vergeet water te geven. Maar op kantoor kan hij de lepelplant dicht bij zijn bureau wel waarderen. In zijn vrije tijd gaat Marcel graag naar festivals “dat is mijn grootste hobby” vult hij aan. Daarnaast doet hij graag aan krachttraining in de sportschool en houdt hij van zwemmen. Zo houdt hij graag zijn conditie op peil. “Je moet toch bezig blijven met een kantoorbaan”, aldus Marcel.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: