Update: Klantenkaart vergeten? Geen probleem!

Misschien heb je het wel eens meegemaakt: klanten die hun klantenkaart zijn vergeten. Bij het afrekenen komen klanten erachter dat de kaart niet in hun tas zit, of dat ze zonder portemonnee op stap zijn. Zonde, want ze hebben met hun gekochte producten wel punten gespaard. Voorkom dat klanten hiermee punten mislopen, of dat een kassamedewerker nu handmatig de punten aan de kaart moet koppelen. Door de handige oplossing van Garden Connect en NedFox kunnen klanten gerust hun klantenkaart een keertje (of twee) vergeten. 
 

Wat als klanten hun klantenkaart zijn vergeten?

Momenteel hebben tuincentra verschillende oplossingen voor vergeten klantenkaarten aan de kassa, zoals: 

  • De gegevens van de klant met de hand opzoeken in het kassasysteem. Dit is een tijdrovende klus en zeker niet gewenst op drukke zaterdagen.
  • De klant teleurstellen en geen punten toekennen. Dit zorgt voor teleurgestelde klanten, iets wat we zeker niet willen.
  • De klant verwijzen naar de klantenservice om het daar af te handelen. Dit bezorgt de klantenservice extra werk wat ze mogelijk ook in andere servicemomenten hadden kunnen steken.

Maak jij gebruik van één van bovenstaande oplossingen voor vergeten klantenkaarten? Dan weet jij als geen ander dat deze allemaal lastig en tijdrovend voor zowel de klant als het tuincentrum. Gelukkig is dat nu allemaal verleden tijd met de handige oplossing van Garden Connect en NedFox!
 

Vouchercode toevoegen aan kassabon

Garden en Connect en NedFox hebben dé oplossing voor klanten die hun klantenkaart zijn vergeten: een vouchercode. Zodra een klant aan de kassa aangeeft dat hij zijn klantenkaart is vergeten, kan de kassamedewerker in RetailVista een vouchercode aan de kassabon toegevoegen. De code komt onderaan de kassabon te staan en bevat het aantal verkregen punten die de klant later kan koppelen aan zijn klantenkaart.

Door deze vouchercode kunnen klanten gerust hun klantenkaart vergeten zonder dat ze gespaarde punten mislopen. Geen tijdrovend opzoekwerk voor kassamedewerkers meer, maar een snelle en gemakkelijke vouchercode onderaan de kassabon. 

Punten verzilveren op website

Hoe gaat dat dan in zijn werk? De klant kan de punten verzilveren door binnen 90 dagen in te loggen op de website van je tuincentrum met zijn klantenkaart. Zodra de klant is ingelogd, vult hij de vouchercode en het kassabonnummer in de klantenkaartomgeving in. Het systeem koppelt de gespaarde punten van de aankoop vervolgens aan de klantenkaart en schrijft de punten bij. De klant ziet direct het nieuwe totale aantal gespaarde punten. 


Klantvriendelijke oplossing

Klanten die hun klantenkaart vergeten, doen dat natuurlijk niet expres. Bestraf ze daarom niet, maar geef ze met behulp van de vouchercode de mogelijkheid om de punten later alsnog aan hun klantenkaart te koppelen. Klanten ervaren deze gemakkelijke oplossing als zeer klantvriendelijk. Op deze manier sparen zij alsnog punten en loop jij als tuincentrum geen risico op een slechte review of dalende klandizie. Een tevreden klant is een terugkerende klant! 
 

Ook GroenRijkers vergeten hun klantenpas

In elk tuincentrum komt het voor dat klanten hun klantenkaart vergeten, zo ook bij de GroenRijk-vestigingen. Na de introductie van hun eigen klantenkaart, de GroenKaart, in 2018 werd duidelijk dat dit een veelvoorkomend probleem is. 

Pepijn Vos van GroenRijk: “Het komt regelmatig voor dat klanten hun Groenkaart vergeten bij hun bezoek aan GroenRijk, maar natuurlijk wel punten willen sparen. Uit klantvriendelijkheid voegden de winkelmedewerkers de punten handmatig toe voor deze klanten, maar helemaal in drukke tijden liep dit werk soms aardig op. Naast de (digitale) klantenkaart in onze GroenRijk-app is de Pas Vergeten-optie op de website een goed vangnet.”

Meer weten?

Wil je weten hoe deze oplossing werkt of wil je ook gebruik maken van een vouchercode? Neem dan contact op met ons via +31 20 700 8250 of mail info@gardenconnect.com. We helpen je graag!

Haal jij al alles uit jouw klantenkaart? Lees hier hoe je met Personal Marketing alles eruit haalt wat erin zit!

Kijk ook eens naar de volgende berichten: