6 redenen waarom jij óók een digitale kadobon moet verkopen!

Ja, ook jouw klanten zijn soms te laat met het uitzoeken van een leuk kado. Of kunnen niet langsgaan bij die oom die zover weg woont. Speciaal voor deze klanten hebben we de digitale kadobon ontwikkeld. Bezoekers in je webshop kopen deze online en ze ontvangen direct een persoonlijke kadobon als PDF in hun e-mail. Deze kadobon bevat een barcode en verloopdatum en is gegenereerd in kassasysteem RetailVista. Het werkt net als een gewoon kadobon maar wordt alleen online verkocht. Maar twijfel je of jouw klanten een digitale kadobon zouden bestellen? 

We geven je bij deze 6 redenen waarom jij deze kadobon óók zou moeten aanbieden in je webshop. De cijfers hieronder zijn gebaseerd op 287 aankopen van digitale kadobonnen in webshops van tuincentra met RetailVista.
 

1. Iedereen is weleens te laat

Waarom zou je een digitale kadobon van een tuincentrum kopen? Zoals we hier boven al schreven doe je dat meestal als je te laat bent. Je wordt ‘s morgens wakker, moet naar een feestje en hebt geen tijd (of inspiratie) om iets te kopen. 

Van alle verkochte digitale kadobonnen bij tuincentra wordt ruim 20% tussen 16.00 en 17.30 uur verkocht. Bij uitstek het moment waarop je je voorbereid op de avond.
 

Digitale kadobon verkopen

2. Het gemiddelde bestelbedrag is lekker hoog

Met een gemiddeld bestelbedrag van €33 is het aankoopbedrag lekker hoog. Logisch, want je wil natuurlijk niet al te zuinig overkomen als je op een feestje aankomt. We zien ook uitschieters naar €200 per kadobon voorbij komen. 

Die €33 is maar een deel van de pret, want iedere digitale kadobon die je verkoopt zal sowieso een bezoeker opleveren. Die zal misschien nog meer dan die €33 besteden of wordt een échte fan van jouw tuincentrum. Wat er ook gebeurt: die €33 is een prima bestelbedrag.
 

3. Je kunt er iets leuks van maken

Jouw klanten zijn niet meer gebonden aan vaste bedragen voor de digitale kadobon. Zo zien we opvallend veel leeftijden voorbij komen in de besteldata. Die €200 natuurlijk niet, maar een bon van €41 geef je waarschijnlijk aan iemand die €41 is geworden. 

Je bent dus niet meer gebonden aan vaste bedragen maar kunt ieder gewenst bedrag kado geven. Ideaal want zo wordt een standaard kado een stuk persoonlijker. 
 

4. Een digitale kadobon in alle soorten & maten

In jouw tuincentrum heb je waarschijnlijk 1 kadobon. Maar je digitale kadobon kun je in vele soorten en maten opmaken en aanbieden. Het enige wat je nodig hebt is een PDF die je leuk opmaakt. Het Garden Connect Platform zorgt ervoor dat deze omgezet wordt naar een kadobon. 

Wat denk je van een kadobon speciaal voor:

  • Barbecuende mannen
  • Gezellige moeders met kinderen
  • Oppasoma’s met kleinkinderen
  • Hippe vrouwen die gek zijn op interieur

Uiteindelijk kunnen ze alles kopen met hun digitale kadobon in jouw tuincentrum, maar het maakt het nét iets leuker dan een standaard kadobon.

Kadobon RetailVista
 

5. Ook zakelijk een leuk kado

Niet alleen consumenten willen weleens een kadobon geven: bedrijven doen dat net zo. In de 287 bestellingen die we onderzocht hebben, hebben we gezien dat 9% van de bestellingen door zakelijke klanten gedaan wordt. Die bestelden 5 kaarten of meer in 1x. 

Zakelijke klanten zijn extra intressant omdat zij de digitale kadobon van jouw tuincentrum kado zullen geven aan hun relaties of medewerkers. En dat hoeven niet per sé bestaande klanten te zijn van jouw tuincentrum. Op die manier kun je dus nieuwe klanten naar je winkel toe trekken. 

Bij 1 tuincentrum zagen we een bestelling van 14 digitale kadobonnen met een waarde van €50 per kaart. Best leuk, toch?
 

6. Volledige integratie digitale kadobon in RetailVista

Als laatste is het handig om te weten dat de digitale kadobon volledig is geintegreerd met RetailVista. Je hebt er in je tuincentrum dus geen extra werk aan en de integratie zorgt ervoor dat alles automatisch gaat. Orderafhandeling, het aanmaken van de digitale kadobon in RetailVista, de verzending naar de klant toe en het verzilveren zijn helemaal geautomatiseerd.


 

Daarmee is de digitale kadobon een must-have voor de webshop van jouw tuincentrum. Het biedt gemak aan je klanten, zorgt voor nieuwe bezoekers en je hebt er ook nauwelijks werk aan. 

Wat is de reden om het níet te proberen? Neem contact met ons op via info@gardenconnect.com of bel +31 20 700 8250 en we helpen je graag. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: