Studiedag Garden Connect in Tilburg

Begin januari heeft het team van Garden Connect een studiedag gehad bij Capi en GroenRijk in Tilburg. Tijdens de studiedag werd door Brenda Horstra ingegaan op de laatste tuintrends, inspiratie opgedaan om ook in 2019 te presteren en gewerkt aan de teambuilding.

De 16 medewerkers binnen het bedrijf (waar in totaal 41 mensen werken) die het meest betrokken zijn bij de tuinbranche gingen vroeg in de ochtend per bus richting Tilburg. Aangekomen bij Capi hield Brenda Horstra namens Tuinbranche Nederland een lezing over de tuintrends voor 2019. Dit bood veel inspiratie voor de content marketeers van Garden Connect. Zo kan er beter ingespeeld worden op oplossingen voor wateroverlast. Een goed nieuwsbericht met de juiste en praktische artikelen op het gebied van waterberging in webshops van tuincentra helpen om consumenten (online) aankopen te laten doen.

Rondleiding Capi

Na de lezing van Brenda Horstra gaf Capi een rondleiding door de showroom en de fabriek. Als EFSA lid is Capi een van de meest vooruitstrevende bedrijven in de tuinbranche en dit straalt het bedrijf ook goed uit. Op het gebied van duurzaamheid en inzet van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt loopt Capi voorop en daar heeft het al mooie prijzen mee gewonnen.

Ambities Garden Connect

Voor de lunch gingen de medewerkers aan de slag met de ambities van Garden Connect: welke veranderingen gaan er komen in de tuinbranche en wat betekent dat voor het bedrijf? Hoe kunnen tuincentra ook de komende jaren goed geholpen worden en hoe realiseren we hun online ambities? Een nuttige sessie die duidelijk maakte welke koers er gevaren zal worden.

GroenRijk Tilburg

Na de lunch hebben Wim en Marjolein van de Noort van GroenRijk Tilburg een rondleiding gegeven door hun bedrijf. GroenRijk Tilburg gebruikt al jarenlang diensten van Garden Connect en Wim heeft laten zien hoe zijn bedrijf werkt, waar de uitdagingen zitten en hoe keuzes gemaakt worden. Hoe bepaal je hoeveel meter schapruimte een leverancier krijgt? Wat doe je als producten niet verkocht worden? Hoe ervaar je de wisselwerking tussen online & offline marketing? Een vragenvuur waar Wim en Marjolein zich behendig door heen wisten te slaan.

De eerste studiedag van Garden Connect was een succes: het geeft veel inzicht in de tuinbranche, inspireert en is goed voor de teambuilding. De dag gaat dus zeker een vervolg krijgen!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: