GCA Conference: inspiratie over een veranderende wereld

De GCA Conference die jaarlijks plaatsvindt is hét feestje voor de grootste, zelfstandige Britse tuincentra. De vierdaagse conferentie vond dit jaar plaats in de Luton Hoo, bekend van vele films en ditmaal de setting van het congres voor tuincentra waar bijna 150 gasten op af kwamen.

Inspiratie

Retaildeskundige Matthew Brown gaf een rondleiding door de meest vernieuwende retailconcepten die er anno 2019 zijn. Van een high-end Lidl filiaal tot de nieuwste Starbucks in Milaan. Matthew maakte feilloos duidelijk dat retailen tegenwoordig gaat om verrassen en inspireren en dat het koopmoment steeds minder in traditionele winkels ligt.

Lidl fashion in Hamburg

Starbucks in Italië

Personal shopper

Een van de voorbeelden van Matthew ging over Trunk Club: een concept waarbij je als man een box kleding toegezonden krijgt. Je ontvangt de doos, houdt wat je wilt en stuurt de rest terug. Trunk Club is niet bijzonder duur en toegankelijk voor iedereen. Leuk, maar het wordt nog leuker als je in New York naar het Trunk Club Clubhouse gaat. In bijzonder fraaie kamers krijg je advies van een persoonlijke stylist, mag je drinken wat je wilt en kun je zelf bepalen wat je koopt. De gemiddelde aankoop in de Trunk Club ligt vele malen hoger dan online: een goed voorbeeld hoe de juiste manier van verkopen zorgt voor een hoge omzet!

Trunk Club in New York

Personal gardener?

Geïnspireerd door het Trunk Club House gaat een van onze Britse klanten aan de slag met een personal shopper service. Dit voorjaar op afspraak in het tuincentrum, maar op termijn ook aan de deur bij de klant. Hoe dat gaat werken? Simpel, je zet de juiste planten en artikelen in de tuin van de klant en die kiest wat hij wil hebben. Het lijkt lachwekkend maar in een wereld waar men geld uitgeeft aan persoonlijk advies en geen “massa” meer wil hebben, een sterk idee.

Brexit

Uiteraard werd er ook over de Brexit gesproken. Zonder uitzondering maken de aanwezigen zich zorgen over de economische groei, vooral bij een no-deal Brexit. Bij Garden Connect maken we ons overigens geen zorgen: we hebben officieel een Brits bedrijf en hoeven geen producten te exporteren.

Fancy dress night

Traditioneel gezien is de eerste avond van het congres een fancy dress night. Dat is een luxe diner waarbij men zich verkleedt. Maak niet de fout om te denken dat je wegkomt met een gek snorretje, want iedereen leeft zich uit op deze avond. De foto’s spreken voor zich. Het voordeel van zo’n avond is dat iedereen verkleed is en de drempel om contact te leggen tijdens het congres veel lager wordt. Immers, je hebt om & met elkaar gelachen.

  

Het GCA congres is een jaarlijks event. Veel van van de GCA leden zijn ook betrokken bij het IGCA Congres wat later dit jaar in Windsor plaats heeft, zie www.igca2019.co.uk. Garden Connect is GCA lid en ontwikkelt momenteel de app voor het IGCA Congres.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: