Tuincentra scoren dit voorjaar in Google

Tuincentra scoren dit voorjaar in Google

Dit voorjaar weten meer en meer tuincentra winkelbezoek te genereren via Google. Door zich goed te positioneren in de zoekmachine weten lokale ondernemers uit de wijde omgeving bezoek te trekken. 

Voor Garden Connect is dit geen verrassing: "Als online marketing bureau zijn we al jaren bezig met vindbaarheid. Eind 2018 hebben we een aantal nieuwe diensten ontwikkeld waarmee we nog gerichter te werk kunnen gaan. Dit voorjaar profiteren de eerste ondernemers van een toename in het online- en winkelbezoek. " vertelt Nikkie van Dillen namens Garden Connect.
 

Kansen herkennen

De nieuwe werkwijze combineert de laatste inzichten op het gebied van zoekmachine optimalisatie: "We maken een uitgebreide analyse van de content op de website, de techniek die gebruikt wordt en populariteit. Zo zien we waar kansen liggen. Veel ondernemers denken bijvoorbeeld dat plek 6 in Google goed genoeg is. Maar 90% van de zoekers klikt op de eerste 3 resultaten, dus eigenlijk heb je niets aan plek 6."

"Bij een van de tuincentra hebben we daarom gefocust op een aantal woorden die onderaan de top-10 bungelden. Enkele maanden na het optimaliseren zien we nu een stijging van 50% op deze pagina's."
 

Lokale vindbaarheid

Een probleem bij zoekmachine optimalisatie is dat ondernemers zich willen richten op hun eigen regio, maar daar is Nikkie het niet mee eens: "Dat is een bekende reden om niet aan de slag te gaan met de vindbaarheid in Google. Maar wij spreken tuincentra die door onze aanpak een breder publiek aantrekken. Niet voor een paar buitenplanten, maar wel voor tuininrichting, overkappingen of tuinmeubels bijvoorbeeld. Consumenten rijden gerust een uur als ze het gevoel hebben dat ze bij jou precies vinden wat ze zoeken."
 

Resultaten

Er kunnen geen individuele cijfers gegeven worden, maar de resultaten zijn goed: "Het is altijd afwachten wat er gebeurt als je een nieuwe aanpak ontwikkelt, maar we zien nu dat het verkeer op sites toeneemt met 50% tot 60%. Zeer waardevol en hiermee zorgen we voor meer verkeer in de winkels."

Ga voor meer informatie naar https://www.gardenconnect.com/marketing.
 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: