Edelman lanceert in-store touchscreens voor kerstboomverkoop

Samen met Garden Connect heeft Edelman een tool ontwikkeld waarmee de consument eenvoudig en in-store een kunstkerstboom kan kiezen die voldoet aan alle wensen. Tuincentrum Leurs in Venlo is het eerste tuincentrum dat de touchscreens van Edelman in gebruik heeft genomen tijdens de drukste periode van het jaar.

Op de touchscreens kan de bezoeker van Leurs snel de juiste kunstkerstboom vinden.  Door te filteren op kleur, type en hoogte wordt automatisch een relevante selectie getoond. De geselecteerde boom kan vervolgens worden besteld op de zuil, waarna hij mee genomen kan worden of binnen 48 uur wordt bezorgd op het gewenste afleveradres. Peggy Leurs vertelt: "Het is een handig hulpmiddel voor onze klanten om in het tuincentrum de juiste boom te kunnen vinden, maar we merken ook dat veel klanten de boom direct mee willen nemen om op te tuigen".

 

Thuisbezorging

Edelman biedt klanten een extra service door de boom direct na bestelling thuis te bezorgen. Garden Connect heeft het touchscreen gekoppeld aan de voorraad van Edelman. "Onze zakelijke klanten vinden dat een handige service en ook klanten die een grote of minder gangbare kunstkerstboom willen maken er gebruik van. Het verandert ook de relatie tussen ons en Edelman. Er komt meer dynamiek en samenwerking omdat je samen meer kunstkerstbomen wilt verkopen", zegt Peggy Leurs. 

 

Integratie touchscreens

"Als lid van EFSA spreken we Edelman regelmatig en begin dit jaar heeft het bedrijf ons de wens voorgehouden om via touchscreens te gaan verkopen.  We hebben de touchscreen applicatie gekoppeld aan het ERP systeem van Edelman om voorraad- en orderinformatie uit te wisselen. Daarnaast is de applicatie gekoppeld aan het NedFox kassasysteem om de prijsinformatie van Leurs up-to-date hebben. Omdat we de webshop van Leurs ook in beheer hebben, was dat een eenvoudige uitbreiding", aldus Edwin Meijer namens Garden Connect.

 

Online ambities

Met het oprichten van een e-commerce afdeling kiest Edelman bewust voor meer focus op digitale online oplossingen. Dit alles met het doel om tuincentra maximaal te kunnen ontzorgen.

"Dat gaat overigens verder dan deze interactieve bestelzuil. Het koppelen van de Edelman voorraad aan andere kanalen behoort in 2020 tot de mogelijkheden", aldus Ivo Cloots namens Edelman. "Met het plaatsen van deze bestelzuilen ontsluiten we onze totale voorraad, bieden we extra informatie op de winkelvloer en bieden we de consument ook nog het gemak van bezorging aan huis. Voor tuincentra betekent het uiteindelijk minder financieel risico en ze hebben de beschikking over een zeer uitgebreid assortiment. Daarnaast verzorgt Edelman de bezorging."

 

De touchscreens zijn tot het eind van de kerstshow bij Tuincentrum Leurs actief. Ga voor meer informatie over deze nieuwe dienst naar de website van Edelman, Leurs of neem contact op met een van onze accountmanagers.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: