4 manieren om een tuincentrum app te promoten

Je app is tiptop in orde en klaar voor gebruik: geweldig! Maar hoe weten mensen dat je een app hebt? We delen 4 manieren om jouw nieuwe tuincentrum app te promoten en je te helpen de juiste doelgroep te bereiken.

Maar voordat we dat doen is het belangrijk om te weten wie die doelgroep dan is. De apps die wij ontwikkelen zijn altijd gekoppeld aan je klantenkaart. Je bestaande kaarthouders zijn dus je eerste doelgroep en daarnaast kan je ook nieuwe kaarthouders via de app verwelkomen. Het heeft dus niet zoveel nut om de app in het wildeweg te promoten: je moet je bestaande en toekomstige kaarthouders informeren over het gemak en de voordelen van de app. 

 

1. Gebruik bestaande kanalen

Zet je bestaande communicatiekanalen in om je klanten te laten weten dat ze de app kunnen downloaden. Stuur een nieuwsbrief en plaats het meerdere keren op Facebook en Instagram. Zorg ervoor dat lezers direct op je pagina op Google Play of App Store terechtkomen als ze op je link klikken. Gebruik een URL-verkorter zoals bit.ly om je tekstruimte op social media te verkleinen en gelijk ook het aantal kliks bij te houden.

Vergeet niet om de app in je tuincentrum te promoten: maak posters om bezoekers op de hoogte te brengen van het bestaan van jouw app. Voeg direct QR-codes toe om je klanten naar de App Store en Google Play te leiden. 

 

2. Stel een slimme banner in

Een slimme banner is een kleine banner bovenin de mobiele versie van je website die je app aanprijst. Kijk maar eens naar het volgende voorbeeld:

 

Het is heel eenvoudig om een slimme banner te maken om je tuincentrum-app te promoten.  Het zal het aantal downloads van je app aanzienlijk verhogen, dus het is nog steeds slim om het wel te doen. 

Voeg gewoon deze regel toe aan de meta-tags in de kop van je website voor je iOS app:

  • <meta name="apple-itunes-app" content="app-id=myAppStoreID"/>

Je vindt je AppStore ID door naar je app te zoeken in iTunes.

Voeg deze meta-tag toe aan je website en bezoekers zien deze banner automatisch. Handig en een van de beste manieren om apps te promoten op iOS apparaten. 

3. Toon een lightbox

Als je geen slimme banner in wilt stellen of als je je app ook bij Android-gebruikers aan wilt prijzen, is een lightbox een goed alternatief. Een lightbox is een afbeelding die opduikt als een bezoeker de website opent. lightboxen kunnen irritant zijn, maar werken wel erg goed! 

Maak allereerst een afbeelding om aan je lightbox toe te voegen. Binnen het Garden Connect Platform kan je de lightbox zo instellen dat hij alleen op mobiele apparaten verschijnt. Je kan ook aangeven of de lightbox bij ieder bezoek opdoemt of alleen om de zoveel dagen. Vergeet niet links toe te voegen naar Google Play en iTunes vanaf de lightbox, zodat men de app meteen kan downloaden.

 

4. Bied app-gebruikers voordelen

Wat levert het mij op? Bied je klanten speciale voordelen via de app en geef zo het aantal downloads een boost. We hebben al veel apps voor tuincentra ontwikkeld en gemerkt dat de meest succesvolle bonussen en voordelen gebruiken om bezoekers aan te trekken. Zo verhoog je het aantal app-gebruikers!

Hoe gaat dat in zijn werk? Laat klanten via hun klantenkaart inloggen op de app. Alleen app-gebruikers krijgen speciale aanbiedingen te zien wanneer ze zijn ingelogd. Dit geeft een antwoord op de vraag ‘wat levert het mij op?’: als je de moeite neemt om de app te downloaden, geniet je van exclusieve voordelen. De app zorgt voor een enorme toename van het aantal bezoekers. Zit je vast met een stel kamerplanten waar je eigenlijk vanaf wil? Plaats een tijdelijke promo op de app. Wil je doordeweeks meer bezoekers in je restaurant? Bied een gratis taartje aan via de app. 

Je eigen tuincentrum app geeft je 24/7 toegang tot je bezoekers en helpt je om snel en gemakkelijk tijdelijke promoties en aanbiedingen te plaatsen. Het is niet nodig om alles maanden van tevoren te plannen; je doet het gewoon direct via de app! 

 

We hebben zojuist 4 manieren om je tuincentrum-app te promoten uit de doeken gedaan. Andere klanten hebben al met veel succes van deze tips gebruik gemaakt. Wil je je eigen app ontwikkelen of loop je tijdens het promoten van je app tegen problemen aan? Neem gerust contact op met onze accountmanagers Melissa en Patrick of bel +31 20 700 8250.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: