Klantenkaart vergeten? Geen probleem!

Heb je een klantenkaart voor je klanten maar vergeten ze vaak om hun kaart mee te nemen? Dat is nu geen probleem meer. Garden Connect en NedFox hebben samen een oplossing ontwikkeld om klanten die hun klantenkaart vergeten zijn te helpen.

Tuincentra hebben voor dit probleem allemaal een eigen oplossing, zoals:

  • Met de hand de gegevens van de klant opzoeken. Dit kan veel tijd kosten.
  • De klant teleurstellen en geen punten toekennen
  • De klant verwijzen naar de klantenservice om het daar af te handelen

Deze veel voorkomende oplossingen zijn allemaal lastig en tijdrovend voor zowel de klant als je tuincentrum.

Voucher code

Deze nieuwe oplossing van Garden en Connect en NedFox maakt het mogelijk om met een voucher code te werken. Bij de kassa kan de klant aangeven dat hij zijn klantenkaart vergeten is. In RetailVista kan de kassamedewerker vervolgens zorgen dat er op de reguliere kassabon een voucher code wordt toegevoegd. Deze komt onderaan de normale kassabon te staan en kan gebruikt worden om de aankoop - en verkregen punten - te koppelen aan de klantenkaart.

 

Website

De klant kan vervolgens binnen 90 dagen inloggen op de website van je tuincentrum met zijn klantenkaart. In de inlog omgeving kan hij de voucher code en het kassabon nummer invoeren. De aankoop wordt op dat moment gekoppeld en de punten worden bijgeschreven.


 

Klantvriendelijk

Klanten die hun kaart vergeten komen in ieder tuincentrum voor, dus ook bij de GroenRijk vestigingen. Na de introductie van de GroenKaart in 2018 werd duidelijk dat dit een veelvoorkomend probleem is. 

Pepijn Vos van GroenRijk: “Het komt regelmatig voor dat klanten hun Groenkaart vergeten bij hun bezoek aan GroenRijk, maar natuurlijk wel punten willen sparen. Uit klantvriendelijkheid voegden de winkelmedewerkers de punten handmatig toe voor deze klanten, maar helemaal in drukke tijden loopt dit werk soms aardig op. Naast de (digitale) klantenkaart in onze GroenRijk app is de Pas Vergeten optie op de website een goed vangnet.”

 

Meer weten?

Wil je weten hoe deze oplossing werkt? Neem dan contact op met ons via +31 20 700 8250 of mail info@gardenconnect.com

Kijk ook eens naar de volgende berichten: