Wat voor nieuwsberichten levert Garden Connect aan tuincentra?

We krijgen vaak vragen over de nieuwsberichten die wij aan tuincentra leveren. Hoe werkt dat precies? En hoe zorgen wij ervoor dat de content goed geïndexeerd wordt door Google? En wat je kun je als tuincentrum zelf doen met onze content? We leggen het je graag uit in dit bericht!

Als je veel websites hebt bekeken van tuincentra waar wij voor werken, dan zal je zien dat een groot aantal van hen nieuwsberichten heeft staan. Dat ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:


Wat voor nieuwsberichten levert Garden Connect aan klanten?

Maar schrijft ieder tuincentrum zelf 3x per week nieuwsberichten? Nee, want dat is best veel werk. Als je ervan uit gaat dat ieder bericht al snel meer dan 600 woorden bevat dan ben je 2 uur aan het schrijven. Dat moet vervolgens op spelling gecontroleerd worden, er moeten foto’s bij en je moet ook nog een post voor social media maken.


Kortom: best veel werk om dat 3 keer per week te doen!


Nieuwsberichten voor iedere website

Daarom bieden wij alle tuincentra met een website een standaard serie nieuwsberichten aan, als onderdeel van onze dienstverlening. Zo kan ieder tuincentrum haar bezoekers informeren over trends, activiteiten en dingen die op dat moment in de tuin gedaan kunnen worden. 

Maar hoe kan het dat veel van de Garden Connect klanten dezelfde nieuwsberichten hebben en ze toch geen penalty in Google krijgen? In onderstaande video legt Edwin je uit waarom het een fabeltje is dat Google penalty’s geeft voor dubbele content:

 

De nieuwsberichten die wij aanleveren zijn helemaal niet bedoeld om jouw tuincentrum te laten scoren in Google: ze zijn bedoeld om je klanten te informeren. Als je wilt scoren in Google moet je aan de slag met online marketing en content marketing: diensten die wij ook aanvullend aanbieden.
 

Maar hoe voorkom je dat alles op elkaar lijkt?

Dit is de meest gestelde vraag als wij met prospects aan tafel zitten en terecht: iedere winkel is anders en je wilt niet dat je dezelfde nieuwsberichten als je buurman hebt. 

Wij plaatsen de nieuwsberichten ruim van tevoren in het Garden Connect Platform zodat je de tijd hebt om het na te lezen en, belangrijker nog, aan te passen. Bovendien leveren wij bij ieder bericht een social media post en foto aan: handig!

In deze video leggen we je precies uit waarom dat belangrijk is en hoe je dat in ons Platform doet:

 

Het is altijd eenvoudiger om iets bestaands aan te passen dan iets nieuws te gaan schrijven. Als je je eigen foto’s, merken en producten toevoegt aan de nieuwsberichten dan wordt het persoonlijk. Maar uiteindelijk verkoop jij in het voorjaar viooltjes, net zoals je concurrent, daar kunnen wij ook niet zoveel aan veranderen. 
 

Moet ik jullie nieuwsberichten plaatsen?

Uiteraard niet, want bij ons ben je zelf altijd in controle over je eigen website. Wij bieden de nieuwsberichten aan als onderdeel van onze websites en jij bepaalt zelf of en hoe je ze wilt gebruiken. Het is een handige service die ruim 250 van onze 300 klanten gebruikt. 

Je kunt ook zelf nieuwsberichten plaatsen, zoals je ziet in deze video:

 

Je bepaalt dus zelf wat er op jouw tuincentrum website geplaatst wordt, maar de nieuwsberichten die wij aanbieden helpen je tijd besparen.
 

Waar halen jullie deze nieuwsberichten vandaan?

Het team van content marketeers van ons is iedere dag bezig met online content creatie en trends voor huis, tuin & dier. We gaan vaak naar events, zijn lid van EFSA en bezoeken regelmatig leveranciers. Daarnaast hebben we een netwerk van ervaren schrijvers om ons heen die regelmatig nieuwsberichten schrijven. 

Welke nieuwsberichten levert Garden Connect?

We werken ook samen met Tuinbranche Nederland en zorgen ervoor dat informatie en campagnes die zij initiëren vertaald worden naar relevante content. Denk aan het bijvriendelijk maken van tuinen en de “Veluwe erbij” campagne. 

Zo zorgen we ervoor dat jouw klanten altijd op de hoogte zijn van de nieuwste tuintrends, inspiratie vinden voor in huis, weten hoe ze hun planten moeten verzorgen én welke activiteiten er plaatsvinden.
Wil je meer weten over de nieuwsberichten die wij maken? Neem dan gerust even contact met ons op via +31 20 700 8250 of mail info@gardenconnect.com.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: