Garden Connect lanceert online academy

Garden Connect heeft haar nieuwe online Academy gelanceerd om gebruikers te helpen het maximale uit hun website of webshop te halen. Het lanceren van de Academy, met inmiddels bijna 100 video’s, was een langgekoesterde wens van zowel gebruikers als het team van Garden Connect zelf.

“Toen corona uitbrak stonden ook wij voor een enorme uitdaging.” vertelt Edwin Meijer namens Garden Connect. “In Nederland waren de tuincentra als een van de weinigen open én ging het online los. Maar in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Canada moesten tuincentra dicht en moesten ze opeens vol inzetten op hun webshop. We hebben hard gewerkt en bijna 30 nieuwe webshops live gezet in het voorjaar, maar we merkten ook dat de 750 gebruikers van ons platform meer ondersteuning nodig hadden.”
 

Handleidingen

Het eerste idee bij Garden Connect was om de handleidingen te vernieuwen: “Een handleiding leest niemand, ik ook niet. We zijn dus met onze gebruikers in gesprek gegaan en kregen als suggestie om meer te doen met video. Bijkomen zat er in de zomer niet in, dus we zijn vanaf september gaan opnemen.”

De video’s zijn allemaal te bekijken via www.gardenconnect.com/nl/academy en zowel Nederlands- als Engelstalig. “Alle video’s staan op YouTube maar we willen onze gebruikers de mogelijkheid geven om de video’s allemaal te bekijken. Onze Academy is zonder inlog bereikbaar en gebruikers kunnen op ieder moment verder gaan bij de video waar ze gebleven waren.” vertelt Marny Winkelhorst, marketeer bij Garden Connect.
 

Academy per thema

De video’s zijn opgeknipt in thema’s: “We hebben een serie van 13 video’s rondom websitebeheer en ook een serie rondom webshop management. Al met al duren die bijna 2 uur, maar dan weet je ook wel precies wat je kunt doen met je website of webshop. Voor kleinere onderwerpen hebben we ook kortere video’s, bijvoorbeeld voor de Bol.com integratie.”
 

Eerste 1.000 vertoningen binnen 3 weken

“Het klinkt misschien bescheiden, maar we hebben de eerste 3 weken meer dan 1.000 vertoningen gescoord. Best aardig, want dat waren de drukke weken voor kerst. Daarnaast is het voor ons ook belangrijk dat gebruikers het heel prettig en fijn vinden om alle tips & trucs te bekijken op het moment dat het hen uitkomt.“

Er staan nu zo’n 100 video’s online, waarvan de helft Engelstalig is: “Inmiddels is bijna de helft van onze gebruikers niet-Nederlandstalig, dus dat was voor ons noodzakelijk.”

De Garden Connect Academy is interessant voor alle gebruikers van het Garden Connect Platform en te volgen via www.gardenconnect.com/nl/academy.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: