“De webshop stond binnen 2 weken live”

Deze week heeft Tuincentrum Coppelmans de deuren van haar webshop geopend: door de sluiting van niet-essentiële tuincentra moet ook de familie Coppelmans online aan de slag. Maar dat Garden Connect de webshop heeft opgezet is niet geheel toevallig, want al sinds 2003 verzorgt het bedrijf de online marketing voor de groep tuincentra van de familie.

In de begin jaren verzorgde Garden Connect de website van de 8 Coppelmans-tuincentra: een website met folder, aanbiedingen, nieuwsberichten en e-mail nieuwsbrieven. “Coppelmans was een van de eerste tuincentra die ons wist te vinden. Patrick had uitgesproken ideeën hoe het moest worden en dat konden wij goed faciliteren.” vertelt Frank de Lange, founder van Garden Connect en destijds nauw betrokken bij het opzetten van de website. 
 

Online verkopen of niet?

Binnen de familie is het openen van een webshop vaak ter sprake gekomen. Toch is er gezamenlijk nooit een webshop geopend, maar dat wil niet zeggen dat er online niet aan de weg werd getimmerd. 

Een tijd lang heeft Coppelmans Nuenen een aantal webshops gehad die zich richten op specifieke productgroepen: “Met mijn online Winqels heb ik een aantal jaren online aan de weg getimmerd. Maar de concurrentie nam toe, ik kon de webshops niet echt koppelen aan het merk Coppelmans en toen kreeg ik eindelijk de mogelijkheid om een nieuwe winkel te bouwen. De focus is toen naar mijn winkel in Nuenen gegaan, maar we hebben wel veel kennis opgebouwd rondom e-commerce. Die kennis gaan we nu voor de hele groep inzetten” aldus Patrick Coppelmans. 
 

Voetbal

Als je elkaar lang kent, dan komen er ook wel eens andere dingen op tafel. Een van die momenten kan Edwin Meijer zich nog goed herinneren: “De eerste keer dat ik bij Patrick in Nuenen langskwam was in 2004. Op dat moment was PSV met Guus Hiddink goed bezig in Nederland en de Champions League. Al pratende kwamen we op voetbal, maar ik heb natuurlijk een Amsterdams-accent. Patrick kon echt niet geloven dat ik als semi-Amsterdammer een seizoenskaart voor PSV had.”

Naast gesprekken over voetbal leidde de samenwerking met Garden Connect ook tot het ontwikkelen van CIC Net: het interne netwerk waarmee alle vestigingen inkopen organiseren, hun marketing- en promoties bijhouden en intern communiceren. CIC Net is, na de oprichting van BTC Retail, omgevormd tot BTC Net en blijft een belangrijke schakel binnen de tuincentra van De Bosrand, Coppelmans en Tuinwereld.
 

Webshop 

Terug naar 2021: de nieuwe webshop is gereed en richt zich op dit moment met name op consumenten uit de regio waar de tuincentra gevestigd zijn: “Het eerste telefoontje naar Garden Connect om onze website om te bouwen tot een webshop was begin januari. Twee weken later kwam de eerste order binnen: die snelheid en flexibiliteit waarderen we ten zeerste. Juist in deze tijd.” aldus Patrick Coppelmans. 

“We gaan kijken hoe het nu loopt en de webshop verder uitbreiden en professionaliseren. Maar het begin is er en daar zijn we erg blij mee.”

De webshop & website zijn uiteraard te vinden op www.coppelmans.nl.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: