“Ondanks alles zijn we drukker dan ooit tevoren”

Samen met zijn vrouw Marjolein en zoon Luc runt Wim van de Noort het tuincentrum GroenRijk Tilburg. Waar het eerst enkel een modern tuincentrum was, is de focus afgelopen jaar steeds meer komen te liggen op webshopbeheer. “Inmiddels hebben we drie totaal verschillende webshops, hierdoor kunnen we een bredere doelgroep de juiste producten leveren”, vertelt Wim van de Noort. Dit interview komt uit onze nieuwe whitepaper. Wil je meer interviews lezen? Download dan onze volledige whitepaper!

 

Familiebedrijf

Het tuincentrum bestaat al een lange tijd. In 1986 begon het als kwekerij in tuinplanten, graszoden en kerstbomen. Dit is uitgegroeid tot een uitgebreid tuincentrum en in 1997 was de officiële opening van Tuincentrum GroenRijk Tilburg. Wim en zijn vrouw hebben een duidelijke verdeling gemaakt. “Zij is verantwoordelijk voor het groene gedeelte en ik ben verantwoordelijk voor de overige artikelen, zoals tuinmeubelen, overkappingen en barbecues.” Sinds kort is ook zoon Luc mede-eigenaar geworden en samen met ongeveer 80 medewerkers in dienst wordt het bedrijf gerund. “Het is zeker intensief om samen met je partner een bedrijf te hebben en er gaat ook veel vrije tijd in zitten”, vertelt Wim.

Online

Door de verschillende webshops biedt het tuincentrum online een heel breed assortiment aan. “Voorheen kwamen de klanten voor een groot deel uit de regio Tilburg, nu bezorgen we met de webshops door heel Nederland. De verkoop via de webshops is enorm omhoog gegaan ten opzichte van begin vorig jaar.”

Wim vertelt dat het bedrijf voor de meeste orders gebruik maakt van bezorgdiensten, maar voor grotere orders zoals tuinmeubelen en overkappingen een eigen koeriersdienst tot de beschikking hebben. “We onderscheiden ons door het leveren van kwaliteit en echt kennis te hebben van de producten.” GroenRijk Tilburg heeft als specialisme overkappingen: “Dit kunnen we online steeds beter neerzetten”. 

Wim geeft aan dat de familie nog veel plannen heeft. “Maar op dit moment is het belangrijk dat we onze online groei goed blijven managen.” Het tuincentrum mag gelukkig nu weer klanten ontvangen. Daar is Wim heel blij mee, maar hij hoopt snel weer meer klanten in de winkel van 6000 vierkante meter te ontvangen. “Ondanks alles zijn we drukker dan ooit tevoren en hebben we afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt.”

Garden Connect

Begin vorig jaar heeft Garden Connect weer een nieuwe webshop voor ons online gezet en daar zijn we heel tevreden mee. GroenRijk Tilburg is al zo’n acht jaar klant bij Garden Connect. “Het is mooi om te zien dat Garden Connect, ondanks de groei die ze hebben doorgemaakt, nog steeds heel goed klantgericht werk leveren. Ik hoop echt dat ze dat kunnen volhouden in de nabije toekomst, dat is heel waardevol voor iedereen.”

Kijk ook eens naar de volgende berichten: